Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν προς Ελλάδα: τι δουλειά έχετε εσείς στην Λιβύη;

Τις καλύτερες δηλώσεις του ο Πρόεδρος Ερντογάν τις κάνει πάντα στο αεροσκάφος μετά από κάποια επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό.

Έτσι και αυτή τη φορά, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε η χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. Η λωρίδα που δημιουργήθηκε είναι σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράψαμε (σ.σ. με τη Λιβύη του Σάραζ). Βόρεια υπάρχει η Τουρκία και νότια η Λιβύη (σ.σ. μάλλον κάποιος ας του κάνει μαθήματα γεωγραφίας, καθώς η βόρεια της Λιβύης βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ η Τουρκία βρίσκεται ανατολικά της Λιβύης). Μετά την υπογραφή δεν θα κάτσουμε να ρωτήσουμε κάποιον (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα) έλα να μας πεις εσύ τι λες. Εμείς εδώ υπογράψαμε με τον Σάραζ και το ζήτημα έχει τελειώσει. Ο Σάραζ είναι αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ, είναι το κράτος, ενώ ο άλλος (σ.σ. ο Χάφταρ) είναι πραξικοπηματίας. Κάποιοι μέσω του Χάφταρ προσπαθούν να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε κάποιον κοινό τους φίλο, πρώην Δήμαρχο της Ελλάδας, τον οποίο δεν κατονόμασε, με τον οποίο μίλησε και του είπε:
«Υπάρχει ένας κοινός μας φίλος στην Ελλάδα (σ.σ. εννοεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) από τους παλιούς Δημάρχους και του είπα αν θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα από εμένα, πες τους να μην ασχολούνται μαζί μας. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Στο ΝΑΤΟ είπα στον Μητσοτάκη να μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο, από εμάς δεν θα σας έρθει καμία ζημιά».

Για το ζήτημα της Λιβύης, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:
«Εσύ τι δουλειά έχεις εκεί; Που είναι η Ελλάδα, που είναι η Λιβύη; Όσο για την υφαλοκρηπίδα οι ακτές μας πρέπει να αντικρίζουν η μία την άλλη. Τώρα έρχεται και μας λέει (σ.σ. η Ελλάδα) πως η Κρήτη είναι ηπειρωτική περιοχή. Θα το χάψουμε αν μας πει πως είναι παιδάκι (σ.σ. μικρή ηπειρωτική περιοχή). Όμως πως θα χάψουμε πως είναι κύρια ηπειρωτική χώρα;».

Αυτό που εννοεί ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πως η Κρήτη μπορεί να έχει επήρεια στην υφαλοκρηπίδα, αλλά ως νησί μπορεί να έχει κάποιου είδους επήρεια, όχι κανονική και πλήρη, όπως επιθυμεί η Ελλάδα.

Είναι καιρός η Ελλάδα να πληρώσει τον Ερντογάν και την Τουρκία με το ίδιο νόμισμα. Αφού ο Ερντογάν θεωρεί πραξικοπηματία τον Σάραζ, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκοκυπριακή διοίκηση της κατεχόμενης Κύπρου. Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να δέχεται ως συνομιλητές τους Τουρκοκύπριους, καθώς αποτελούν πραξικοπηματίες, οι οποίοι συνεργάζονται με τον κατοχικό Τουρκικό στρατό που έχει καταλάβει το 37% του νησιού. Η μόνη αναγνωρισμένη κυβέρνηση διεθνώς και από τον ΟΗΕ, είναι αυτή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάποιος (η Τουρκία) προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα (στην Κύπρο). Δεν θα το επιτρέψουμε κ. Ερντογάν, όπως και εσείς είπατε για το θέμα της Λιβύης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Με πληροφορίες από τα ΣΚΑΪ και Το Βήμα

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΡΑΤΖ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΩΣ Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΒΙΗ ΑΛΛΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΔΕΝ ΕΙΦΗΣΤΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ ΕΡΤΟΓΑΝ.ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΚΤΟΓΡΑΜΗΑΠΟ ΠΟΥ ΟΣΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕΧΑΤΑΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΟ ΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΑΛΛΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΚΤΟΓΡΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΒΙΗ ΤΟ ΞΕΡΗ ΚΑΝΗ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΝΕΨΗ Η ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ.ΕΜΕΙΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΓΙΠ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΛΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΤΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΔΙΜΥΟΥΡΓΗΣ ΤΕΡΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ Η ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ Η ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΞΕΡΩ ΑΜΑΑΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΦΕΤΟΥΛΑΧ ΒΓΑΖΗΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή