Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Η Τουρκία αναζητά νέο κατασκευαστή για το δεύτερο πυρηνικό της εργοστάσιο

Τα πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας προχωρούν σταθερά. Η τουρκική κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου και γι’ αυτό αναζητά νέο συνεργάτη / κατασκευαστή.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, το Υπουργείο επανεξετάζει την συνεργασία με την Ιαπωνική Mitsubishi που είχει αναλάβει αρχικά την μελέτη βιωσιμότητας και του κατασκευαστικού προϋπολογισμού του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σινώπη του Εύξεινου Πόντου, καθώς τα αποτελέσματα δεν συνάδουν με τις απαιτήσεις του Υπουργείου.

Η άδεια κατασκευής του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στη Σινώπη χορηγήθηκε τον Αύγουστο του 2019. Η έναρξη των εργασιών κατασκευής αναμένεται σύντομα.

Το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας κατασκευάζεται στο Άκουγιου, στις ακτές της Μεσογείου απέναντι από την Κύπρο. Την κατασκευή του έχει αναλάβει η Ρωσική εταιρεία Rosatom. Η ισχύς των τεσσάρων αντιδραστήρων θα είναι συνολικά 4800MW. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:
 

Τουρκία 2023: πυρηνική ενέργεια ναι, πυρηνικά όπλα όχι;

Θα χτυπήσει το Ισραήλ Τουρκική πυρηνική εγκατάσταση;

Ρωγμές στα τσιμέντα του υπό κατασκευή Τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου

Ανακοινώθηκε η κατασκευή του τρίτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας

Η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να μην κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου