Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Οργή κατά της ΕΕ στην Ολλανδία: να σταματήσει η χρηματοδότηση

Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης κλονίζονται ακόμη και σε χώρες όπως η Ολλανδία, που θεωρούνται προπύργιο της Ένωσης.


Η Ολλανδική οικονομία δεν τα πάει καλά και οι Ολλανδοί ζητούν να σταματήσει η χώρα τους να χρηματοδοτεί την ΕΕ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 50% των Ολλανδών πλέον έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι υπέρμαχοι της εξόδου της Ολλανδίας από την ΕΕ να ζητούν δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ένωση.

Η έρευνα έγινε από την Credit Suisse και έδειξε ότι το 45,1% των Ολλανδών έχουν εισοδήματα της τάξης των 8.000 ευρώ. Η αποκάλυψη έφερε οργή στους υπέρμαχους της εξόδου της Ολλανδίας από την Ένωση, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πλέον είναι λογικό να σταματήσει η χώρα τους να χρηματοδοτεί την Ένωση.

Το ζήτημα στην Ολλανδία προέκυψε την ώρα που η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ταξιδεύει στις χώρες της Ένωσης μοιράζοντας χρηματοοικονομικά σχέδια ανάκαμψης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση άντλησε 20 δισεκατομμύρια ευρώ από ένα δεκαετές ομόλογο, με αρνητικό επιτόκιο της τάξης του -0,086% τη στιγμή που υπάρχουν ανάγκες για 142 δισ. ευρώ. Έτσι, σιγά σιγά και η ίδια η ΕΕ θα καταστεί μεγάλος οφειλέτης και με μεγάλο χρέος να την ακολουθεί.

Η έρευνα της Credit Suisse για την Ολλανδία έδειξε πως η πραγματική οικονομία της χώρας δεν είναι τόσο καλή, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ολλανδικής κυβέρνησης για ανάπτυξη μετά την πανδημία, με ρυθμό 3,2%, ενώ η ανεργία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα γύρω στο 4%.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση από το I&O Research που έγινε το 2020 σε 1638 Ολλανδούς, το 75% αυτών επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ, ενώ μόλις το 25% επιθυμεί την έξοδο.

Τον Ιούνιο του 2016, λίγο πριν το Βρετανικό δημοψήφισμα που έφερε την Βρετανία εκτός ΕΕ, σε δείγμα 27.000 Ολλανδών από την Een Vandaag, το 45% επιθυμούσε την παραμονή, το 48% την έξοδο, ενώ το 7% ήταν αναποφάσιστο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από την Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου