Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Φεύγει η Ελένη Σουρανή από διπλωματική σύμβουλος του Μητσοτάκη

Η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή, που διατέλεσε και πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία από τον Ιούνιο του 2016, παίρνει μετάθεση για την πρεσβεία της Ρώμης, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Άραγε ζήτησε η ίδια να φύγει από το πρωθυπουργικό γραφείο ή την έδιωξαν;
Αν ζήτησε να φύγει, γιατί το έκανε;
Διαφωνεί με τους χειρισμούς του Μητσοτάκη στα Ελληνοτουρκικά ή υπάρχουν άλλες διαφωνίες, όπως στο θέμα των Σκοπίων και της Αλβανίας;
Αν την έδιωξαν, ποιος την έδιωξε και γιατί;
Εμπλέκεται στην υπόθεση ο Νίκος Δένδιας και αν ναι με ποιον τρόπο;
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνία των δύο ανδρών στον τρόπο χειρισμού της Τουρκίας, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως σε επερχόμενο ανασχηματισμό ο Νίκος Δένδιας θα αποτελέσει παρελθόν.

Υπάρχουν βέβαια και τα άλλα σενάρια που κάνουν λόγο για εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, οπότε όλα και όλοι θα αλλάξουν, εκτός από τον πρωθυπουργό που θα παραμείνει ο ίδιος.

Τα συτημικά ΜΜΕ που λαμβάνουν εκατομμύρια μέσω διαφήμισης για τον κορωνοϊό, δεν αναφέρουν τίποτα για την σοβαρή αυτή εξέλιξη.

Η Ελένη Σουρανή υποτίθεται είχε ανοιχτή γραμμή με το δεξί χέρι του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν και ήταν παρούσα στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, ενώ οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν έξω από την αίθουσα.

Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η μετακίνηση της Ελένης Σουρανή αποτελεί μήνυμα της Αθήνας στην Άγκυρα, ότι ο δίαυλος Καλίν - Σουρανή δεν είναι για την Ελληνική πλευρά προσωπικός και ούτε αποτελεί ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης διπλωματίας.

Για να ακριβολογούμε, ποτέ δεν εκφράστηκε από την κυβέρνηση δημόσια κάποια δυσαρέσκεια ή διάψευση για τις διαρροές του Ερντογάν για ύπαρξη διαύλου Καλίν - Σουρανή.

Πάντως, όπως είχε αποκαλύψει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ήταν η κ. Σουρανή που είχε συναντηθεί μυστικά στη Γερμανία με τον Ιμπραήμ Καλίν για να προετοιμάσουν τον όποιο διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, όταν οι σχέσεις είχαν φτάσει στα άκρα εξαιτίας της οργανωμένης απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα χιλιάδων παράνομων μεταναστών στον Έβρο, υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Επομένως: γιατί απομακρύνεται η κ. Σουρανή από τη θέση της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού;

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υπάρξουν ρεπορτάζ, παράθυρα και αναλύσεις ειδικών για το καυτό αυτό θέμα στα δελτία ειδήσεων και στις ελάχιστες δημοσιογραφικές τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν απομείνει στα κανάλια που υπηρετούν το σύστημα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου