Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Πολεμικές αποζημιώσεις ζητά ο Ράμα ως αντάλλαγμα για τη Χάγη

Τελικά, η Αλβανία και ο Έντι Ράμα δεν συμφώνησαν πολιτισμένα για προσφυγή στη Χάγη για διευθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αλλά ζήτησαν ανταλλάγματα αξίας ίσως και δισεκατομμυρίων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, η Αλβανία που λειτουργεί με τη λογική των ανταλλαγμάτων (προφανώς έχει Τούρκους συμβούλους) ζήτησε αποζημιώσεις για περιουσίες που χάθηκαν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τουλάχιστον δεν έθεσε θέμα Τσάμηδων!

Το αντάλλαγμα που ζήτησε για να υπογράψει το συνυποσχετικό για προσφυγή στη Χάγη ήταν την αποζημίωση για περιουσίες που τελούσαν υπό μεσεγγύηση από τον καιρό του πολέμου.

Η απαίτηση αυτή δεν είναι καινούρια. Είχε τεθεί και προς τον Νίκο Κοτζιά, στο πλαίσιο της άρσης του εμπολέμου μεταξύ των δύο χωρών.

Για ποιο λόγο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να μιλήσει για συμφωνία με την Αλβανία και συνυποσχετικό για τη Χάγη; Είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει τον εκβιασμό του Έντι Ράμα; Για ποιο λόγο δεν γνωστοποιήθηκε η Αλβανική απαίτηση; Για ποιο λόγο αφέθηκε να πιστεύει ο Ελληνικός λαός ότι όλα έγιναν καλή τη πίστη;

Η Αλβανία δεν σεβάστηκε ποτέ τα δικαιώματα των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και συνεχίζει να τους δημιουργεί προβλήματα και να αρπάζει τις περιουσίες τους.

Μήπως θα πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει μια πιο επιθετική πολιτική ενάντια στην Αλβανία για τα δικαιώματα της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνικής μειονότητας και να απαιτήσει αποζημιώσεις για τα δεινά που έχουν υποστεί από το 1940 μέχρι σήμερα;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου