Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

Κινεζικός Τύπος: να ετοιμαζόμαστε για πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

Την αναγκαιότητα προετοιμασίας της Κίνας για πυρηνική σύρραξη με τις ΗΠΑ αναφέρει σε άρθρο της Κινεζική εφημερίδα.


Καθώς η αμερικανική στρατηγική περιορισμού της Κίνας εντείνεται ολοένα και περισσότερο, θα ήθελα να υπενθυμίσω και πάλι ότι έχουμε πολλά επείγοντα καθήκοντα, αλλά μεταξύ των πιο σημαντικών είναι η ταχεία αύξηση του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών που έχουν τεθεί σε λειτουργία και των DF-41, των στρατηγικών Πυραύλων που είναι σε θέση να χτυπήσουν σε μεγάλες αποστάσεις και να έχουν υψηλή ικανότητα επιβίωσης, στο κινεζικό οπλοστάσιο. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής αποτροπής της Κίνας εναντίον των ΗΠΑ, αναφέρει στο άρθρο του στην China Global Times ο Hu Xijin.

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια έντονη αναμέτρηση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Σε αυτό το σενάριο, ένας μεγάλος αριθμός πυραύλων Dongfeng-41, JL-2 και JL-3 (διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια) θα αποτελέσουν τον πυλώνα της στρατηγικής μας βούλησης. Ο αριθμός των πυρηνικών κεφαλών της Κίνας πρέπει να φτάσει την ποσότητα που να κάνει την ελίτ των ΗΠΑ να τρέμει στην ιδέα της εμπλοκής σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Κίνα.

Στη βάση αυτή, μπορούμε να διαχειριστούμε με ηρεμία και ενεργά τις διαφορές μας με την Ουάσιγκτον ώστε να αποφευχθεί το μικρό συμβάν που θα πυροδοτούσε τον πόλεμο. Η εχθρότητα των ΗΠΑ προς την Κίνα αυξάνεται. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ώστε να μην μπορεί να αντέξουν οι ΗΠΑ τις συνέπειες, εάν προβούν σε επικίνδυνες κινήσεις και να διατηρηθούν νηφάλιες.

Ειρήνη διά των όπλων προτείνει ο Κινέζος συντάκτης του άρθρου. Η Κίνα, προφανώς φοβάται την αύξηση της επιθετικότητας από τις ΗΠΑ εναντίον της, επειδή (όπως φαίνεται) επαληθεύεται ο Ντόναλντ Τραμπ που χαρακτήριζε τον covid-19 «Κινεζικό ιό» δηλαδή Κινεζικής κατασκευής και προέλευσης.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ο Κινεζικός διηπειρωτικός πύραυλος Dongfeng-41 παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019 και έχει βεληνεκές 14.000 – 15.000 χιλιόμετρα, ταξιδεύει με ταχύτητα 25 φορές την ταχύτητα του ήχου (25 mach) και μεταφέρει πολλαπλές ανεξάρτητες πυρηνικές κεφαλές.

Ο διοικητής των Στρατηγικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών (STRATCOM), Ναύαρχος Charles Richard, προειδοποίησε ότι ο στρατός των ΗΠΑ πρέπει να εκσυγχρονίσει το πυρηνικό του οπλοστάσιο, ώστε η Ουάσινγκτον να είναι έτοιμη για σύγκρουση, με την Κίνα ή τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του για τις παγκόσμιες απειλές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές πλέον. «Υπάρχει πραγματική πιθανότητα, μια περιφερειακή κρίση με τη Ρωσία ή την Κίνα να κλιμακωθεί γρήγορα σε μια σύγκρουση με πυρηνικά όπλα» είπε ο Αμερικανός Ναύαρχος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



1 σχόλιο:

  1. ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΞΟΔΕΎΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΝΑ ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή