Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Daily Mail: Αποδείξεις επιστημόνων ότι ο covid-19 κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο ιός, πολλοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν (μεταξύ αυτών και ο Ντόναλντ Τραμπ) ότι επρόκειτο για έναν κατασκευασμένο ιό που «ξέφυγε» από εργαστήριο της Κίνας.


Λίγες γνώσεις βιολογίας χρειάζονται για να αντιληφθεί κανείς ότι ο ιός δεν προήλθε από κάποια φυσική μετάλλαξη άλλου ιού. Ο τρόπος δράσης του covid-19 παραπέμπει σε εργαστηριακό ιό.

Όποιος όμως προσπαθούσε να μιλήσει, αμέσως έχανε την αξιοπιστία του, θεωρούνταν συνομωσιολόγος, εχθρός της επιστήμης κλπ, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επιστήμονες τον έθεταν στο περιθώριο!

Να όμως που δύο σοβαροί επιστήμονες, ο Βρετανός Καθηγητής Ογκολογίας Angus Dalgleish στο St. George University του Λονδίνου (γνωστός για τη δημιουργία εμβολίου κατά του HIV) και ο Νορβηγός επιστήμονας Birger Sørensen της εταιρείας Immunor που κατασκεύασε το εμβόλιο Biovacc-19, δημοσίευσαν την 22 σελίδων μελέτη τους στο επιστημονικό περιοδικό Quarterly Review of Biophysics Discovery.

Στη μελέτη αποκαλύπτεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον ιό ως μέρος μελέτης σε εργαστήριο της Wuhan. Πρόκειται για έρευνα κέρδους λειτουργίας (gain of fanction) που είναι απαγορευμένη στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει μετατροπές / μεταλλάξεις ιών για να μελετηθεί το πόσο μολυσματικοί είναι σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την μελέτη, οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν έναν φυσικό ιό από νυχτερίδες και έβαλαν σε αυτόν μια νέα ακίδα, μετατρέποντάς τον σε φονικό ιό και πολύ μεταδοτικό.

Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι ο covid-19 δεν μπορεί να έχει φυσικό πρόγονο και οι δημιουργοί του προχώρησαν σε αντίστροφη μηχανική για να καλύψουν τα ίχνη τους. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν στοιχεία ότι ο ιός δήθεν προϋπήρχε εδώ και χρόνια και τώρα μεταλλάχθηκε και επηρέασε τους ανθρώπους.

Στη μελέτη υποστηρίζεται πως υπάρχει σκόπιμη καταστροφή και απόκρυψη στοιχείων από το κινεζικό εργαστήριο, ενώ οι επιστήμονες που το επισκέφθηκαν δεν τους επιτράπηκε να έχουν πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα, τα οποία εξαφανίστηκαν.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο γνωστός Αμερικανός ειδικός Anthony Fauci υπερασπίστηκε την Αμερικανική χρηματοδότηση ύψους 600.000 δολαρίων στο Κινεζικό εργαστήριο, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν αφορούσε έρευνα κέρδους λειτουργίας.

Οι ανακαλύψεις των επιστημόνων έγιναν καθώς ανέλυαν τον ιό στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν εμβόλιο. Ανακάλυψαν μοναδικά αποτυπώματα στο ιό τα οποία μπορούν να υπάρχουν μόνο μετά από δημιουργία σε εργαστήριο.

Όταν προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, υπήρξε άρνηση από τα μεγάλα επιστημονικά περιοδικά, τα οποία είχαν πειστεί ότι ο ιός προερχόταν από τα ζώα και είχε μεταλλαχθεί φυσιολογικά.

Ακόμη και όταν ο πρώην επικεφαλής της Βρετανικής αντικατασκοπείας (ΜΙ6) Richard Dearlove μίλησε δημοσίως και ζήτησε την περισσότερη διερεύνηση των ευρημάτων των δύο επιστημόνων, όλοι μίλησαν για fake news.

Τελικά, μόλις πρόσφατα οι επιστήμονες, οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι ο ιός ξέφυγε από Κινεζικό εργαστήριο, όπου γίνονται έρευνες για την επικινδυνότητα μεταλλαγμένων ιών στον άνθρωπο.

Ακόμη και ο Τζο Μπάιντεν διέταξε επανεξέταση των δεδομένων για την προέλευση του ιού, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας εργαστηριακού ατυχήματος. Όλα αυτά μόλις έφτασε έκθεση στον Λευκό Οίκο που υποστήριζε πως αρκετοί επιστήμονες του εργαστηρίου της Wuhan αρρώστησαν με συμπτώματα covid-19 από τον Νοέμβριο του 2019. Την έκθεση έφερε στο φως η εφημερίδα Wall street Journal.

Οι δύο επιστήμονες συνέγραψαν νέα μελέτη σύμφωνα με την οποία ο SARS-Coronavirus-2 δεν έχει φυσικό πρόγονο και είναι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο ιός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο.

Ψάχνοντας αρχεία και μελέτες, ο Dalgleish και ο Sørensen, κατάφεραν να συνδέσουν το πως οι Κινέζοι επιστήμονες, κάποιοι μάλιστα συνεργάζονταν και με Αμερικανικά Πανεπιστήμια, δημιούργησαν τα εργαλεία για την κατασκευή του ιού, μέσω αμφιλεγόμενων εργασιών, που απαγορεύονται στις ΗΠΑ.

Το Gain of Function περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε φυσικούς για να γίνουν πιο μολυσματικοί, έτσι ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο, επιτρέποντας την πιθανή επίδραση του ιού στον άνθρωπο να μελετηθεί και να κατανοηθεί καλύτερα.

Έτσι, οι Κινέζοι πήραν έναν φυσικό κορωνοϊό από νυχτερίδα και τοποθέτησαν πάνω του μια νέα ακίδα, μετατρέποντάς στον φονικό και μεταδοτικό SARS-Cov-2.

Ένα ενδεικτικό σημάδι χειραγώγησης που επισημάνθηκε από τους δύο επιστήμονες ήταν μια σειρά 4 αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2.
Όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, που κάνει τον ιό να κολλά στα αρνητικά φορτισμένα ανθρώπινα κύτταρα σαν μαγνήτης και έτσι γίνεται πιο μολυσματικός.
Όμως, όπως στους μαγνήτες, έτσι και εδώ, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούνται μεταξύ τους, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεθούν στη φύση 3 στη σειρά, πόσο μάλλον 4 που έχει ο covid-19.
Οι νόμοι της φυσικής λένε ότι δεν γίνεται να υπάρχουν 4 θετικά φορτία στη σειρά σε ένα αμινοξύ. Ο μόνος τρόπος να υπάρχει κάτι τέτοιο είναι μέσω κατασκευής σε εργαστήριο.

Οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο SARS-Cov-2 έχει μοναδικά αποτυπώματα που δείχνουν κατασκευή του σε εργαστήριο και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να έχει προέλθει από φυσική διαδικασία.

«Μια φυσική πανδημία ιού αναμένεται να έχει σταδιακές μεταλλάξεις και ο ιός να γίνει πιο μολυσματικός αλλά με λιγότερη παθογένεια, κάτι που αναμενόταν και με τον covid-19, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη» λένε οι επιστήμονες.

«Οι επιπτώσεις της ιστορικής ανακατασκευής, θεωρούμε πέρα από κάθε λογική αμφιβολία, ότι η σκόπιμη μετάλλαξη της χίμαιρας του ιού SARS-CoV-2 κάνει επιτακτική την ανάγκη επανεξέτασης τι τύπων πειραμάτων Gain of Function είναι ηθικά αποδεκτό να γίνονται. Εξαιτίας του τεράστιου κοινωνικού αντίκτυπου, οι αποφάσεις δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στους ερευνητές επιστήμονες» υποστηρίζουν οι Dalgleish και Sørensen.

Την Τετάρτη ο Anthony Fauci παραδέχτηκε στην Γερουσία ότι δεν είναι σίγουρος για το που κατευθύνονταν τα χρήματα των ΗΠΑ στο εργαστήριο της Wuhan και αν αφορούσαν αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα.

Οι Dalgleish και Sørensen υποστηρίζουν πως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας οι Κινέζοι ερευνητές πήραν δείγματα του covid-19 και τον μετάλλαξαν για να δείχνει ότι δημιουργήθηκε φυσικά. Το υποψιάστηκαν μια σειρά από νέα στελέχη που ξαφνικά εισήλθαν σε βάσεις δεδομένων γονιδίων κυρίως από Κινέζους επιστήμονες στις αρχές του 2020, αρκετά χρόνια μετά την καταγραφή τους ως ευρήματα.

«Θεωρούμε με υπήρξε επέμβαση στον ιό για να δείχνει ότι υπήρχε επί σειρά ετών» λένε οι Dalgleish και Sørensen.

Οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπήρξε «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή επιμόλυνση των δεδομένων» σε Κινεζικά εργαστήρια, «υπάρχουν πολλά κενά που δεν θα συμπληρωθούν», ενώ «Κινέζοι ερευνητές που θέλησαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους, δεν μπόρεσαν ή εξαφανίστηκαν».

«Στελέχη του ιού που υπάρχουν μετά τον Ιανουάριο του 2020 δεν είναι αξιόπιστα καθώς προέρχονται από τροποποίηση σε εργαστήριο της Κίνας στις αρχές του 2020» λένε οι Dalgleish και Sørensen.

Τον Ιανουάριο είχε γίνει γνωστό πως επιστήμονες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων θανατηφόρων μικροοργανισμών από τα εργαστήρια της Wuhan από το 2017. Τότε ήταν που η Κίνα δημιούργησε εργαστήρια ύψιστης ασφαλείας για την μελέτη παθογόνων ιών όπως ο Ebola και οι ιοί SARS. Μάλιστα ο ιός SARS ξέφυγε πολλές φορές από εργαστήριο του Πεκίνου, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό Nature.

Το 2018 Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφτηκαν την Wuhan και έστειλαν 2 επίσημες προειδοποιήσεις στην Ουάσιγκτον για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με την Washington Post.

O Sørensen πιστεύει πως ο ιός δεν ξέφυγε από εργαστήριο ύψιστης ασφάλειας επιπέδου 4, αλλά από κάποιο άλλο χαμηλότερου επιπέδου, όπου γίνονταν πειράματα.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ένας ερευνητής μοριακής βιομηχανικής, ο Botao Xiao, του South China University of Technology, δημοσίευσε άρθρο στο οποίο υποστήριζε ότι ο φονικός ιός πιθανότατα προέρχεται από εργαστήριο της Wuhan, τονίζοντας τα θέματα έλλειψης ασφάλειας στο ινστιτούτο.

Η πραγματικότητα είναι πως μέχρι σήμερα, υπήρξαν στρατιές Δυτικών επιστημόνων πως υπέγραψαν δημοσιεύσεις σε έγκυρα και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας καθώς ο ιός προέρχεται από τη φύση. Πολλοί όμως από αυτούς του επιστήμονες, σταδιακά, διαφοροποιήθηκαν από την αρχική τους τοποθέτηση και πλέον δεν αρνούνται την πιθανότητα ο ιός να ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από την Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου