Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ο Michel Barnier θέλει μορατόριουμ 3 με 5 έτη για τη μετανάστευση

Ο γνωστός Γάλλος πολιτικός Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit για την ΕΕ, δήλωσε πως η μετανάστευση απειλεί την Ευρώπη και πρέπει να διακοπεί.


Σε συνέντευξή του στο RTL ο κεντρώος πολιτικός, που έχει χρηματίσει Υπουργός και Επίτροπος στην ΕΕ, υποστήριξε ότι μεταξύ των μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη περιλαμβάνονται τρομοκράτες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ανασταλεί η διαδικασία της αποδοχής μεταναστών για 3 με 5 χρόνια, ώστε η Γαλλία να εξετάσει, αξιολογήσει και να αλλάξει αν χρειαστεί την πολιτική της για την μετανάστευση.

Ο Μισέλ Μπαρνέ τόνισε ότι δεν είναι τρομοκράτες ή εγκληματίες όλοι όσοι αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη, αλλά η μετανάστευση απειλεί την σταθερότητα της κοινωνίας.

Ο πρώην Γάλλος Υπουργός και Επίτροπος στην ΕΕ είπε επίσης ότι οι επανενώσεις των οικογενειών θα πρέπει να διακοπούν, η διαδικασία έκδοσης αδειών παραμονής θα πρέπει να επανεξεταστεί και η χρήση επιδομάτων από το Γαλλικό κράτος θα πρέπει να ελέγχεται.

Οι φοιτητές και οι πρόσφυγες θα μπορούν να αιτούνται άδεια παραμονής παρά την αναστολή της διαδικασίας, ενώ η Γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει για εντονότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Ο 70χρονος Μισέλ Μπαρνιέ, ένας κεντρώος πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δηλώνει πως η εμπειρία του με την διαδικασία του Brexit τον οδηγεί στο να πιστεύει πως δεν πρέπει να υπάρχει πολιτικός εφησυχασμός. Η δημοσιοποίηση των απόψεών του θεωρείται ως η ανεπίσημη έναρξη της καμπάνιας του για την Προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2022. Ο Μπαρνιέ εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής σε ηλικία 27 ετών, υπήρξε Υπουργός σε αρκετές κυβερνήσεις και Ευρωπαίος Επίτροπος για δύο θητείες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου