Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Έμμεση αναγνώριση των Τουρκικών θέσεων η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη

Με επίσκεψη στην ελεύθερη Θράκη αποφάσισε να ξεκινήσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.


Οι επισκέψεις των Τούρκων Υπουργών, Υφυπουργών, ακόμη και του Ερντογάν στην Ελλάδα, συνδυάζονται τα τελευταία χρόνια με τις δήθεν ιδιωτικές επισκέψεις τους στην Θράκη.

Για ποιον λόγο επισκέπτονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι την Θράκη; Για ποιον λόγο η Ελληνική πολιτεία επιτρέπει τη νομιμοποίηση της Τουρκικής αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης, στο θέμα της μειονότητας; Γιατί θα πρέπει να προβληθούν για ακόμη μία φορά οι παράνομες Τουρκικές θέσεις / διεκδικήσεις έναντι του Ελληνισμού, μέσω μιας προκλητικής επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Θράκη;

Η Ελληνική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της βάφτισε σήμερα την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη «ιδιωτική» εξισώνοντάς την με το δικαίωμα της επίσκεψης των Ελλήνων αξιωματούχων στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη!

Δεν είναι «ιδιωτική» η επίσκεψη των Τούρκων πολιτικών στη Θράκη.
Δεν υφίσταται «ιδιωτική» επίσκεψη κυβερνητικών παραγόντων σε άλλη χώρα, παρά μόνο για διακοπές.

Μήπως έρχονται για διακοπές στη Θράκη οι Τούρκοι πολιτικοί; Αν έρχονται για διακοπές, γιατί δεν παραμένουν σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο για μερικές ημέρες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να δέχονται επισκέψεις;
Γιατί δεν επισκέπτονται και κάποιαν άλλη περιοχή της Ελλάδας «ιδιωτικά» οι Τούρκοι πολιτικοί; Γιατί δεν κάνουν μια «ιδιωτική» βόλτα πρώτα από τη Λέσβο, ή τη Χίο, ή τα Ιωάννινα, ή την Τρίπολη; Τι ιδιαίτερο έχει η Θράκη; Αν γνωρίζουν κάτι περισσότερο για τις ομορφιές της Θράκης, ας το πουν δημόσια, να διαφημίσουν την περιοχή, για να έρθουν περισσότεροι τουρίστες!

«Ο κύριος Μητσοτάκης σε μία βιντεοκλήση που έκανε με τους δασκάλους νηπιαγωγείου χρησιμοποίησε τον όρο «Πομακοχώρι» για το «Τουρκικό χωριό» της Πάχνης και τα «τουρκόπουλα» τα αποκάλεσε «ελληνόπουλα», γεγονός που αντικατοπτρίζει την μεροληπτική πολιτική. Αυτή η πολιτική της Ελλάδας είναι επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα της «τουρκικής» ταυτότητας της μειονότητας. Στον 21 αιώνα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές αυτές οι επιβολές» δήλωσε προκλητικά μπροστά στις κάμερες ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Τουρκικού κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.
 
Μετά από τέτοια προκλητική ρητορική, πως είναι δυνατόν να επιτρέπεται στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών να επισκέπτεται, όχι μόνο την Θράκη, αλλά την Ελλάδα;

Προς τους υπερασπιστές του δόγματος πως είναι προτιμότερο να υπάρχει ένας διάλογος, έστω και άκαρπος, στον οποίο θα επιβεβαιώνεται η διαφωνία των δύο χωρών, η απάντηση είναι απλή: Κάποιες φορές, είναι καλύτερα να μην μιλάς. Είναι καλύτερα να κλείνεις την πόρτα και να λες: τέρμα, ως εδώ. Μόνο τότε σε λαμβάνουν στα σοβαρά και σε υπολογίζουν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου