Τρίτη 18 Μαΐου 2021

LNA: αποτρέψαμε να αναλάβουν την εξουσία οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός που πρόσκειται στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι με την στάση του κατάφερε να αποτρέψει την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Libya Review εχθές Δευτέρα, ο Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατηγός Khaled Al-Mahjoub δήλωσε ότι «αποτρέψαμε το σχέδιο της τρομοκρατικής οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη, η οποία προσπαθεί να μετατρέψει τη χώρα σε τρομοκρατική αποικία υποστηρίζοντας πολιτοφυλακές και εξτρεμιστικές οργανώσεις».

Σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Hadath της Λιβύης, ο Al-Mahjoub πρόσθεσε: «Χάρη στον Θεό, τις θυσίες του στρατού και τους πατριώτες που προσέφεραν τα παιδιά τους για την εξάλειψη της τρομοκρατίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η Λιβύη δεν έχει γίνει τρομοκρατική αποικία στο σύνολό της».

Ο Στρατηγός τόνισε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν η πρώτη που άρχισε να πολεμάει ενάντια στον LNA, ισχυριζόμενος ότι η οργάνωση «προσπάθησε να καταστρέψει τον κοινωνικό μας ιστό, ειδικά σε περιοχές που ήταν υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων».

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει βρει καταφύγιο στην Τουρκία, από την οποία υποστηρίζεται και προφανώς με την ανάμειξη της Τουρκίας στον εμφύλιο της Λιβύης, έγινε προσπάθεια εγκαθίδρυσής της στην εξουσία.

Την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Ahmed Al-Mismari ζήτησε τη διάλυση των πολιτοφυλακών της χώρας, τονίζοντας ότι ο στρατός της Λιβύης θα συνεχίσει να πολεμά τους «τρομοκράτες».

«Ο LNA ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα της Λιβύης», δήλωσε ο Al-Mismari στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Hadath. «Η Λιβύη μπορεί να είναι ισχυρή μόνο εάν έχει ισχυρό στρατό και αυτό είναι εμφανές στην πόλη της Βεγγάζης, λόγω της παρουσίας αστυνομικής δύναμης που προστατεύεται από τον LNA, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας και τα στελέχη τους συνεργάζονται».

Ο Al-Mismari σημείωσε επίσης ότι η Γενική Διοίκηση του LNA πραγματοποίησε διάλογο με τον στρατό υπό το φως των πρωτοβουλιών της Γενεύης, «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την προσπάθεια διάλυσης των πολιτοφυλακών και την απέλαση των ξένων δυνάμεων. Ο LNA είναι πειθαρχημένος και δεν μπορεί να συγκρίνεται με τις πολιτοφυλακές που αναπτύσσονται στη χώρα».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου