Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ο George Soros χρηματοδοτεί 8 από τους 11 οργανισμούς του Facebook που ελέγχουν τη διασπορά των fake news

Το να ερευνάται και να σταματά η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Facebook είναι κάτι που όλοι επιθυμούν. Το να χρηματοδοτούνται οι 8 από τους 11 οργανισμούς που κάνουν  αυτή την δουλειά από τον αμφιλεγόμενο George Soros που με την Open Society προωθεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και εναντιώνεται στα Ευρωπαϊκά ήθη και έθιμα, είναι προκλητικό.


Το Facebook έχει αναγκαστεί να ελέγχει την γνησιότητα των ειδήσεων που μεταδίδονται μέσω αυτού, ώστε να σταματά η διασπορά των ψευδών ειδήσεων (fake news). Την δουλειά αυτή την έχει αναθέσει σε εξωτερικούς οργανισμούς, που υποτίθεται είναι ανεξάρτητοι. Πόσο όμως ανεξάρτητοι μπορούν να είναι αυτοί οι οργανισμοί, όταν χρηματοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια από τον γνωστό George Soros;

Στην δουλειά αυτή για λογαριασμό του Facebook εμπλέκονται περισσότεροι από 60 οργανισμοί. Όπως έχει ενημερώσει το CosmoStatus, τα 18 από τα 20 μέλη του Facebook που ασχολούνται με την λογοκρισία, συνδέονται με τον George Soros.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Οι οργανισμοί του George Soros ανήκουν στους λεγόμενους «προοδευτικούς» που προωθούν επιθετικά θέσεις κυρίως της λεγόμενης Αριστεράς, θέσεις οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές από τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά τελικά επιβάλλονται μέσω της νομοθεσίας της ΕΕ που ενσωματώνεται υποχρεωτικά στο Εθνικό Δίκαιο των χωρών.

Ο George Soros είχε χρηματοδοτήσει με 50 εκατομμύρια δολάρια την προσπάθεια εκλογικής ήττας του Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες Αμερικανικές εκλογές. Επίσης προσπαθεί να υποτιμήσει και δυσφημίσει, τις συντηρητικές κυβερνήσεις διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών (π.χ. Ουγγαρία και Πολωνία) οι οποίες εναντιώνονται στην επιβολή «προοδευτικών» πολιτικών που έρχονται σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των πολιτών.

Με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ο George Soros χρηματοδοτεί 8 από τις 11 επιτροπές που υπάρχουν στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και ασχολούνται με τον έλεγχο διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως και επίσης τις επιτροπές στις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία. Η Ουγγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία δεν έχουν ακόμη επίσημο οργανισμό που να ασχολείται με τον έλεγχο διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Οι οργανισμοί αυτοί έχουν την δύναμη να λογοκρίνουν πολιτικό περιεχόμενο και να μαρκάρουν ειδήσεις ως «ψευδείς» ή «παραπλανητικές». Το ότι οι περισσότεροι οργανισμοί που ασχολούνται με την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετίζονται με τον Soros, γεννά ερωτήματα για το πόσο αδιάβλητη είναι η συνεισφορά των οργανισμών αυτών στην διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ακόμη και στην Ελλάδα υπήρξαν φορές που οι γνωστοί κυνηγοί Hoax (ψευδών ειδήσεων) ήταν αυτοί που λανθασμένα υποστήριζαν πως κάποιες ειδήσεις ήταν ψευδείς. Όταν όμως η αλήθεια έφτανε στο φως, άρον άρον κατέβαζαν την ένδειξη HOAX.

Το CosmoStatus έχει γίνει μάρτυρας τέτοιας περίπτωσης. Πρόκειται για τα θωρακισμένα οχήματα που είχαν κατασχεθεί σε πλοίο κοντά στην Κρήτη πριν περίπου 5 χρόνια. Η είδηση είχε μαρκαριστεί ως HOAX. Όταν όμως πέρυσι τα οχήματα αυτά βάφτηκαν με τα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και στάλθηκαν στον Έβρο για να φρουρήσουν τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ, η γνωστή ιστοσελίδα κατέβασε άρον άρον το άρθρο που υποστήριζε ότι η είδηση της κατάσχεσης των συγκεκριμένων οχημάτων ήταν ψευδής.

Αλήθεια, τους οργανισμούς αυτούς, που υποτίθεται ελέγχουν την διασπορά των ψευδών ειδήσεων, ποιος τους ελέγχει;

Λεπτομέρειες για το ποιους οργανισμούς χρηματοδοτεί ο George Soros και η Open Society μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου