Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Γενικά ασφαλής χώρα η Συρία: μετά τη Δανία και η Σουηδία δεν δίνει άσυλο

Η Σουηδία συμφωνεί με την απόφαση της Δανίας ότι το μεγαλύτερο τμήμα της Συρίας είναι πλέον ασφαλές και απορρίπτει τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου.


Πλέον, όσοι προέρχονται από τις 7 επαρχίες της Συρίας που η κατάσταση είναι γενικά ασφαλής, δεν θα λαμβάνουν αυτόματα άσυλο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Ουγγρικής ιστοσελίδας Remix News. Αυτό αποφάσισε η Σουηδία, μετά από την Έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από το Σουηδικό Πρακτορείο Μετανάστευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα παροχής ασύλου.

Το Σουηδικό Πρακτορείο Μετανάστευσης είναι συνεργάτης της Δανέζικης Υπηρεσίας Μετανάστευσης. Πριν ένα μήνα η Δανία είχε αποφασίσει ότι δεν θα εκδίδονται πλέον άδειες παραμονής και δεν θα παραχωρείται άσυλο σε πρόσφυγες (μετανάστες) από τη Συρία που προέρχονται από περιοχές της χώρας που θεωρούνται ασφαλείς.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Πλέον, οι δύο Σκανδιναβικές χώρες υιοθετούν την ίδια στάση σε σχέση με την (παράνομη) μετανάστευση που καλύπτεται πίσω από την παροχή ασύλου.

Η απόφαση της Σουηδίας για την στάση της προς τους αιτούντες άσυλο από τη Συρία, λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψιν πολλές παρόμοιες εκθέσεις που κατέληγαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας είναι πλέον ασφαλές.

Αντίθετα με τη Δανία, η Σουηδία δεν θα επαναπατρίζει υποχρεωτικά τους Σύριους που δεν θα λαμβάνουν άδεια παραμονής στη χώρα και δεν θα αρνείται αυτόματα την παροχή ασύλου στους Σύριους που προέρχονται από τις 7 περιοχές της Συρίας που θεωρούνται ασφαλείς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου