Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Προκλήσεις Σκοπιανών: να μην λέτε τον Μέγα Αλέξανδρο Έλληνα Βασιλιά!

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών δεν έχουν τέλος. Εκτός από την συνεχή παραβίαση της Συνθήκης των Πρεσπών, προβάλλουν συνεχώς παράλογες και ανιστόρητες απαιτήσεις.


Οι ψευτομακεδόνες Σλάβοι των Σκοπίων που μιλάνε μια βουλγαρική διάλεκτο και το 40% εξ’ αυτών είναι Αλβανοί, όχι μόνο δεν εφαρμόζουν την κακή Συνθήκη των Πρεσπών που υπέγραψαν, απαιτούν από την Ελλάδα να μην αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο ως Έλληνα Βασιλιά, λες και ήταν κάτι άλλο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων ζητούν στα κρυφά από την Ελλάδα να αλλάξει ο τρόπος που γίνεται αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία στα Ελληνικά σχολικά βιβλία, παρά το ότι η Συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει κατατεθεί από το 2019 έγγραφη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων, όπου δεσμεύονται ότι θα απαλείψουν από τα σχολικά βιβλία τους τις «ιδιοκτησιακές» αναφορές στον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως οι Σκοπιανοί ζητούν από την Ελλάδα υπό τύπον φιλικής συμβουλής:
1. Να περιορισθούν στο ελάχιστο, σε μία μόνο αναφορά, οι καταχωρίσεις στα Ελληνικά σχολικά βιβλία στις οποίες ο Μέγας Αλέξανδρος χαρακτηρίζεται «Έλληνας βασιλιάς».
2. Όπου γίνεται αναφορά στα σχολικά βιβλία της Ελλάδας στην αρχαία Μακεδονία, να αναδεικνύεται ο χαρακτήρας της ως περιοχής με τα χαρακτηριστικά της πόλης κράτους και να τονίζονται εμφατικά οι διαφορές της με την πόλη κράτος των Αθηνών.

Ταυτόχρονα, οι ψευτομακεδόνες συνεχίζουν να παραβιάζουν την Συμφωνία των Πρεσπών και χρησιμοποιούν το όνομα «Μακεδονία» σε μια σειρά κρατικών εγγράφων:
1. Στα χαρτονομίσματά τους όπου φιγουράρει το όνομα Μακεδονία.
2. Στα διαβατήριά τους όπου και αυτά γράφουν Μακεδονία.
3. Στο όνομα της Ακαδημίας Επιστημών τους, η οποία φέρει τα αρχικά ΒΜ.
4. Στα εμπορικά σήματα.
5. Στη φανέλα της εθνικής τους ομάδας ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης φόβος μη τυχόν και οι Σκοπιανοί θέσουν ζήτημα αλλαγής ακόμη και στις πινακίδες στις εθνικές μας οδούς.

Οι ψευτομακεδόνες των Σκοπίων καταστρατηγούν συστηματικά την συμφωνία και ταυτόχρονα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα εντός Ελλάδος.

Τα αυτοκίνητά τους έχουν ακόμη πινακίδες που γράφουν MKD. Τα σχολικά τους βιβλία βρίθουν από αλυτρωτισμό για την «Μακεδονία του Αιγαίου». Ο Πρόεδρός τους και ο Πρωθυπουργός τους ανακίνησαν προσφάτως ζήτημα προστασίας των δικαιωμάτων των «Μακεδόνων» της Ελλάδας, κάτι πού αποτελεί παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τα εμπορικά σήματα των Σκοπιανών συνεχίζουν να αναφέρονται στην «Μακεδονία».

Η κύρωση των μνημονίων με τα Σκόπια δεν πρέπει να παγώσει ή να αναβληθεί. Πρέπει να τερματιστεί. Πρέπει να καταγγελθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να ξεκινήσει ένα ανελέητο εμπάργκο / αποκλεισμός των Σκοπίων από όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς, ακόμη και με κλείσιμο των συνόρων, εάν δεν συμμορφωθούν εδώ και τώρα.

Ο Ελληνικός λαός δεν ξέχασε και ούτε θα ξεχάσει, όπως λανθασμένα είχε προβλέψει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η Μακεδονία είναι μία και αποτελεί τμήμα της Ελλάδα και της Ελληνικής Ιστορίας.
Η Βουλγαρία κρατά σκληρή στάση ενάντια στους ψευτομακεδόνες.
Η Ελλάδα γιατί υποκύπτει στην κλοπή της Ιστορίας της;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου