Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα εισβολή στη Συρία

Με το πρόσχημα της «εκκαθάρισης» των συνόρων της Τουρκίας από τους «τρομοκράτες» Κούρδους, η Τουρκία ετοιμάζεται για μια νέα εισβολή στη Συρία, σε βάθος 30 χιλιομέτρων!

Σύμφωνα με αυτά που είπε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, σκοπός είναι να εκκαθαριστεί η περιοχή από τους Κούρδους «τρομοκράτες».

Οι περιοχές που η Τουρκία θέλει να «εκκαθαρίσει» σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu είναι ανατολικά και δυτικά της ήδη Τουρκοκρατούμενης περιοχής σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα, μέσα στο έδαφος της Συρίας. Η Τουρκία ενδιαφέρεται να καταλάβει κυρίως τις περιοχές των πόλεων Tall Rifat και Manbij (Ιεράπολη).

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία απέτυχαν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για δημιουργία ασφαλούς ζώνης στην συνοριογραμμή των δύο χωρών. Έτσι, με την πρόφαση της προστασίας των ντόπιων από την «τρομοκρατική» απειλή των Κούρδων του YPG/PKK, η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλλει ξανά.

Είναι βέβαιο πως αν επιτραπεί στην Τουρκία να εισβάλλει εκ νέου στη βόρεια Συρία και πραγματοποιήσει τα σχέδιά της, η επόμενη επιχείρηση θα είναι στο βόρειο Ιράκ, με την ίδια πρόφαση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου