Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Τουρκικές απειλές εισβολής στα νησιά μας

Οι καθημερινές απειλές εισβολής στα Ελληνικά νησιά στις οποίες προχωρούν από τηλεοράσεως οι Τούρκοι αξιωματούχοι, θα πρέπει να αφυπνίσουν και τους τελευταίους αιθεροβάμονες για την ανάγκη της αγοράς σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, φρεγατών και κάθε είδους όπλων, ώστε να εξασφαλιστεί η Ελληνική κυριαρχία έναντι του Τουρκικού αναθεωρητισμού και της επεκτατικότητας.

«Ο δρόμος μας σήμερα όπως και στο παρελθόν είναι «ανεξαρτησία ή θάνατος». Όπως στην πιο αδύναμη, στην πιο κουρασμένη μας στιγμή, αντιμετωπίσαμε αυτούς που είχαν την στήριξη όλου το κόσμου και τους ρίξαμε στη θάλασσα, σήμερα με την ίδια πίστη και θέληση θα φτάσουμε στους στόχους του 2023 και θα προσεγγίσουμε το όραμα του 2053. Αυτοί που κατηγορούν άδικα τη χώρα μας, εκτός του ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, έκαναν κορωνίδα τους όσους κάνουν παρανομίες. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα μη τήρησης των υποσχέσεων, από τα σύνορα του «εθνικού όρκου», τα νησιά του Αιγαίου, την επανένταξη της Γαλλίας και της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ. Αυτά δεν είναι η τήρηση των υποσχέσεων που δόθηκαν. Από τη Συρία μέχρι το Ιράκ, από τη Λιβύη μέχρι το Καραμπάχ, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, από τον Εύξεινο Πόντο ως τη Μεσόγειο, θα συνεχίσουμε την δική μας πολιτική τηρώντας την περήφανη στάση μας απέναντι σε όλους τους καταπιεσμένους, όπου και να βρίσκονται. Όταν η Ελλάδα εδώ δίπλα μας επιτρέπει την εγκατάσταση 9 βάσεων των ΗΠΑ (σ.σ. αλήθεια, που βρίσκονται οι 9 βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα; Μήπως υπάρχουν και μυστικές βάσεις κάπου που δεν τις γνωρίζουμε;) 5+4 και όταν στην Ελλάδα αλωνίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις (σ.σ. διαβιούν Κούρδοι) κανένας να μη περιμένει να κάνουμε το ίδιο λάθος» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικό εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, ο γκρίζος λύκος Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε:

«Η απόφαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Μητσοτάκη, να έρθει στα νησιά που βρίσκονται στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού, είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση και μια προβοκάτσια, που φέρνει μπροστά μας κάθε πιθανότητα. (σ.σ. από πότε η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθπουεγού σε κάποιο Ελληνικό νησί αποτελεί πρόκληση;) Η απόφαση αυτού του ατόμου να καταγγείλει την Τουρκία σε ΕΕ και ΗΠΑ, όπως και η προετοιμασία του να καταγγείλει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, είναι δείγμα πως κάθε ημέρα εκτείνεται το μέτωπο της εχθρότητας εναντίον μας». 

Η απάντηση στην παράλογη ρητορική μίσους και έχθρας που εδράζει σε περασμένους αιώνες δόθηκε από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια:

«(Θα πρέπει) να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η πολιτική των κανονιοφόρων, η πολιτική του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς στη Μεσόγειο, ανήκει τελείως σε μια άλλη εποχή. Η χώρα (η Ελλάδα) είναι ισχυρή και μπορεί βασισμένη στις δικές της ένοπλες δυνάμεις και στις δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας της, να υπερασπίσει τα εθνικά δίκαια και το μέλλον των επόμενων γενεών της».

Η προπαγάνδα, οι συκοφαντίες και τα αφηγήματα κατά της Ελλάδας στην Τουρκική τηλεόραση, έχουν ξεπεράσει τα όρια της γραφικότητας και έχουν γίνει επικίνδυνα, καθώς διαμορφώνουν ένα επιθετικό και πολεμικό κλίμα κατά της Ελλάδας.

«Ανώτατος αξιωματούχος μου είπε ότι οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία (σ.σ. δείχνει τις Αμερικανικές βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Στεφανιοβίκειο και τη Σούδα) είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους. Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Αυτά τα νησιά τα στρατιωτικοποιούν και ασχολούνται με την Τουρκία (σ.σ. στον χάρτη δείχνει όλα τα νησιά του Αιγαίου πλην των Σποράδων, των Κυκλάδων και της Κρήτης). Έστω για φέτος τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδεύετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση!» είπε στο CNN Turk η δημοσιογράφος Χαντέ Φιράτ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις Τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες κατηγορούν συνεχώς την Ελλάδα και ψάχνουν να βρουν τρόπους να πείσουν τον Τουρκικό λαό πως η Ελλάδα είναι κακιά, κακομαθημένη από τη Δύση, η οποία έχει σκοτώσει χιλιάδες Τούρκους, όχι κατά τον απελευθερωτικό της αγώνα, αλλά σε έναν πόλεμο επεκτατικό κατά της Τουρκίας…

Δείχνοντας στο CNN Turk τον χάρτη του Αιγαίου και κατονομάζοντας όλα τα Ελληνιά νησιά, πλην των Σποράδων, των Κυκλάδων και της Κρήτης,  ο Μασούμ Τουρκέρ, πρώην Υπουργός τη δεκαετία του ’90, ζήτησε να υπάρξει επέμβαση του Τουρκικού στρατού και κατάληψή τους!

«Σε κάποια από αυτά τα νησιά πρέπει να κάνουμε επιχείρηση εκκαθάρισης. Το ναυτικό μας πρέπει να κάνει μια ενέργεια σε εκείνα τα νησιά του Αιγαίου που θα σταματήσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εκεί» είπε ο Masum Turker.

Στην ερώτηση για το αν μιλάει για τα νησιά που πρέπει να έχουν απόστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και για το αν η πρότασή του σημαίνει πόλεμο, απάντησε λέγοντας:

«Ξέρουμε πως παραχωρήθηκαν εκείνα τα νησιά στη Λωζάννη. Αν χρειαστεί και πόλεμος για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας από τη Συνθήκη της Λωζάννης».

Στο κρατικό δίκτυο TRT παρουσιάστηκε ακόμη ένα εξωφρενικό ρεπορτάζ, για τα «οθωμανικά νησιά»!

«Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα. Το 1912 παραχωρήθηκαν στην Ιταλία υπό τον όρο της επιστροφής τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Το 1923 επιβλήθηκε να είναι υπό το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Το 2021 η στρατιωτικοποίηση των νησιών επιταχύνθηκε. Αυτή τη φορά η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Οι ΗΠΑ που είναι η μεγαλύτερη σύμμαχος της Τουρκίας, ξεκίνησε να τοποθετεί οπλικά συστήματα στα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα να είναι δέκα». 

Τελικά πόσες είναι οι Αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα; 9 που λέει ο Ερντογάν ή 10 που λέει το TRT; Ας αποφασίσουν τουλάχιστον οι Τούρκοι, για να μην ψάχνουμε άδικα κι εμείς…

Μπορεί να θεωρήσουν πολλοί πως πρόκειται για ακρότητες, για γραφικότητες, αλλά όταν αυτά ακούγονται από τα μεγάλα (συστημικά) ΜΜΕ της Τουρκίας, χωρίς κάποιος να διορθώνει τον ομιλητή και να του θυμίζει πως παρεκτρέπεται, καλλιεργείται ένα πολεμικό κλίμα, που δεν θα έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι όχι μόνο η ρητορική έχθρας και μίσους κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά των ΗΠΑ, επειδή δημιουργούν κάποιες νέες βάσεις στην Ελλάδα, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και συμφώνησαν στην αναβάθμιση 83 Ελληνικών F-16 σε επίπεδο Viper. Ταυτόχρονα, η Τουρκία ζητά να αγοράσει από τις ΗΠΑ 40 καινούρια F-16 και να αναβαθμίσει άλλα 80. Το όλο ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο από τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, αλλά και από τους κορυφαίους ψυχιάτρους τους.

Η Τουρκία δεν είναι μόνο σκύλος που γαυγίζει τα τελευταία χρόνια. Η Τουρκία προαναγγέλλει τις κινήσεις της. Το έκανε πριν την εισβολή στην Κύπρο, το έκανε πριν την εισβολή στη Συρία, το έκανε πριν την εισβολή στο Ιράκ. Ανησυχούμε πως ίσως το κάνει και κατά της Ελλάδας.

Η Ελληνική κυβέρνηση διέρρευσε μέσω της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ έναν χάρτη που δείχνει πως και σε πόσο χρόνο η Τουρκική Στρατιά του Αιγαίου μπορεί να προσχωρήσει σε αποβατική ενέργεια κατά των Ελληνικών νησιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τουρκία χρειάζεται 12 ώρες για να συγκεντρώσει 22.000 στρατιώτες. Οι χάρτες και οι ανάλογες οδηγίες, έχουν σταλεί στους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, ώστε να υπάρξει ενημέρωση των κατά τόπους κυβερνήσεων.

Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε ΟΛΟΙ είναι ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχει υπογράψει η Τουρκία, αναγράφεται καθαρά ότι «όλα τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας περνάνε στην κυριαρχία της Ελλάδας, πλην των νήσων Ίμβρου και Τενέδου». Μετά από αυτό, οτιδήποτε ισχυρίζεται η Τουρκία, αποτελεί αυθαιρεσία και προσπάθεια αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, είτε διπλωματικά είτε στρατιωτικά.

Ενωμένοι όλοι μαζί, χωρίς κομματικές παρωπίδες και άλλα (αριστεροδεξιά) κόμπλεξ, θα πρέπει να φροντίσουμε για τον άμεσο εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων με τα καλύτερα όπλα που θα αναγκάσουν την Τουρκία να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των πολεμικών της σχεδίων κατά της Ελλάδας.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ας ανοίξει τα μάτια του, τα αυτιά του και το μυαλό του.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου