Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία καλεί την Τουρκία να μην προβεί σε νέα εισβολή στη Συρία

Η όρεξη της Τουρκίας για νέα εισβολή στην Συρία και πραγματοποίηση εθνοκάθαρσης με το πρόσχημα της δημιουργίας περιοχής ασφαλείας στα σύνορά της, έχει θορυβήσει και την Ρωσία.

Η Μόσχα θεωρεί πως μπορεί να βρεθεί διπλωματική λύση στα θέματα που εγείρει η Τουρκία κατά των Κούρδων, με ταυτόχρονη διακοπή των βομβαρδισμών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που γίνονται εντός του Τουρκικού εδάφους, τα οποία η Μόσχα καταδικάζει.

Καθώς δεν έχει ληφθεί από Τουρκικής πλευράς η τελική απόφαση (για νέα εισβολή), η Μόσχα καλεί την Τουρκία να μην προβεί σε νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Είπαμε πολύ σοβαρά στους Τούρκους φίλους μας ότι κάτι τέτοιο (μια νέα εισβολή) θα κλιμάκωνε την κατάσταση και συγκεκριμένα θα οδηγούσε σε ένοπλη σύρραξη. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους αντάρτες της λεγόμενης Αυτόνομης Διοίκησης της βορειοανατολικής Συρίας, κάτι που δεν επιθυμεί ούτε η Τουρκία, ούτε η Ρωσία, ούτε το Ιράκ, ούτε και το Ιράν. Πρέπει να γίνει δουλειά από όλες τις πλευρές. Πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα χωρίς στρατιωτικά μέσα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Προεδρίας Alexander Lavrentyev, προσθέτοντας ότι η παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή έχει σημαντική επίπτωση.

Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η συνεχής στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία θα αποτύχει να λύσει τα θέματα ασφαλείας που επικαλείται.

«Πιστεύουμε και ειλικρινά το έχουμε τονίσει, ότι η στρατιωτική επιχείρηση δεν θα λύσει όλα τα σημερινά προβλήματα και κυρίως δεν θα λύσει τα προβλήματα εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας. Μου φαίνεται ότι τα προβλήματα εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας μπορούν να λυθούν μόνο εάν ο Συριακός στρατός αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων και όλης της περιοχής. Δυστυχώς, δεν το βλέπουμε αυτό να γίνεται, ενώ οι Κουρδικές δυνάμεις άμυνας βρίσκονται στην περιοχή» πρόσθεσε ο Alexander Lavrentyev.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα εισβολή στη Συρία

ΗΠΑ: φοβόμαστε ότι η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει και θα ξαναεισβάλλει στη Συρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου