Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Δημοψήφισμα στην Ελβετία για να διατηρηθεί ο πληθυσμός κάτω από 10 εκατομμύρια

Η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την διατήρηση του πληθυσμού με κάθε τρόπο και με αυστηρό περιορισμό της μετανάστευσης στα 10 εκατομμύρια ως το 2050, συγκέντρωσε τις απαραίτητες 100.000 υπογραφές.


Σύμφωνα με το RMX News η Ελβετία θα πρέπει να διεξάγει δημοψήφισμα για τον εάν θα πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα που θα εξασφαλίσουν την διατήρηση του πληθυσμού κάτω από τα 10 εκατομμύρια. Τα μέτρα περιλαμβάνουν και τον αυστηρό έλεγχο της μετανάστευσης.

Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα υπέβαλλε στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση το αίτημα, το οποίο πληροί το κριτήριο των 100.000 υπογραφών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, εντός των επομένων 18 μηνών. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 114.600 υπογραφές εντός 9 μηνών. Τα δημοψηφίσματα είναι συνηθισμένα στην Ελβετία, όπου για πολλά θέματα αποφασίζει ο λαός και όχι η εκλεγμένη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου, η κυβέρνηση της Ελβετίας θα πρέπει να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα στην περίπτωση που ο πληθυσμός της χώρας υπερβεί τα 9,5 εκατομμύρια. Τα μέτρα περιλαμβάνουν την διακοπή χορήγησης αδειών παραμονής σε μετανάστες, διακοπή της χορήγησης της Ελβετικής υπηκοότητας ή οποιουδήποτε δικαιώματος παραμονής στην χώρα.

Ο νόμος προβλέπει και την απόσυρση της Ελβετίας από διεθνείς συνθήκες, όπως αυτή με την ΕΕ για την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων και με τον ΟΗΕ για την μετανάστευση.

Σύμφωνα με τους Ελβετούς πολιτικούς, ο προτεινόμενος νόμος έχει σκοπό να διαφυλάξει τις αρχές της χώρες, δηλαδή την ανεξαρτησία, την άμεση δημοκρατία, την κυριαρχία και την ελευθερία. Ταυτόχρονα θα εγγυηθεί την ασφάλεια, τις υπηρεσίες προς του πολίτες και την διατήρηση του υψηλού επιπέδου διαβίωσης για όλους τους Ελβετούς.

Το 2023 ο πληθυσμός της Ελβετίας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 9 εκατομμύρια, καθώς 98.851 άνθρωποι μετανάστευσαν στην χώρα, ενώ ακόμη 30.000 άνθρωποι έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, η αύξηση της μετανάστευσης είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη σπιτιών, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους, τα γεμάτα τραίνα και λεωφορεία, την πτώση του επιπέδου εκπαίδευσης στα σχολεία, την αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας, τις ελλείψεις σε ηλεκτρικό ρεύμα, την μείωση των εισοδημάτων, την αύξηση των δαπανών για την υγεία, την αύξηση των χρεών για τις κοινωνικές δαπάνες, την αύξηση της πίεσης προς την ομορφιά των τοπίων και την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου