Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Μείναμε στις 3 υποεξοπλισμένες Belharra…

Ενώ η ανάγκη για νέα ισχυρά πλοία για το πολεμικό Ναυτικό είναι άμεση, η απόκτηση ικανού αριθμού εξοπλισμένων μονάδων καθυστερεί συνεχώς.


Μετά την «φρεγατιάδα» και την «κορβετιάδα» και το σίριαλ της αναβάθμισης των ΜΕΚΟ, η πολιτική ηγεσία της χώρας αντί να προχωρά στην ενεργοποίηση της οψιόν για την ναυπήγηση της τέταρτης Belharra, προτιμά να σπαταλά τα χρήματα που συγκεντρώνονται από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων σε ανούσια κάθε λογής pass και σε «καλάθια» επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα.

Τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για τα ανούσια και αχρείαστα pass (Σοβιετικού τύπου), θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων ή επιπλέον εξοπλισμένων πολεμικών πλοίων, ικανών να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο πεδίο μάχης, με τις προδιαγραφές που επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυστυχώς, οι μόλις 3 φρεγάτες Belharra που παραγγέλθηκαν δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο οποίος ΘΑ τοποθετηθεί αργότερα, όταν ΘΑ είναι έτοιμοι οι Γάλλοι. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα εάν ένα οπλικό σύστημα δεν αγοραστεί πλήρες από την αρχή, ΔΕΝ αναβαθμίζεται αργότερα, όταν θα πρέπει. Επομένως, για μια ακόμη φορά, έγινε μισή δουλειά με τις 3 καινούριες φρεγάτες.

Ταυτόχρονα, ενώ η αντικατάσταση των παλαιών φρεγατών τύπου S έπρεπε ήδη να έχει γίνει ή τουλάχιστον να έχει δρομολογηθεί, τίποτα δεν γίνεται. Η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να ξεκινήσει η αναβάθμιση / εκσυγχρονισμός των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ, αυτών που η μία βρίσκεται στην Ερυθρά θάλασσα και καταρρίπτει drone των Χούτι.

Όλα αυτά, την ώρα που η Τουρκία, ο μεγάλος αντίπαλος και εχθρός της Ελλάδας, συνεχώς αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία (ουσιαστικά τα σύνορα) 152 νησιών και βραχονησίδων, παραβιάζοντας ακόμη και την συνθήκη της Λωζάννης που ρητά αναφέρει ότι «όλες οι νησίδες άνω των 3 μιλίων από τις ακτές της Μικράς Ασίας τελούν υπό Ελληνική κυριαρχία» χωρίς να υπάρχει όρος περί δήθεν αποστρατιωτικοποίησης, κάτι που έχει εφεύρει η Τουρκία, όπως έχει εφεύρει και τα περί «γκρίζων ζωνών».

Η Τουρκία αργά και σταθερά αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία και ετοιμάζεται μεθοδικά για το επόμενο βήμα της, που θα είναι στρατιωτικό. Η προετοιμασία της περιλαμβάνει την ναυπήγηση πολλών πλοίων, Τουρκικής σχεδίασης και ανάπτηξης, που φέρουν Τουρκικά όπλα. Όπλα που κατασκευάζει η Τουρκία.

Η Τουρκία ναυπηγεί τις Κορβέτες Ada (έχει 6) και Hisar (έχει 2) (λίγο μεγαλύτερες), ενώ θα αποκτήσει τουλάχιστον 10 κορβέτες. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Η Τουρκία ναυπηγεί τις Φρεγάτες Istanbul (έχει ήδη 1 και ναυπηγούνται 3), ενώ αναμένεται να ναυπηγηθούν συνολικά 8. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Μπορεί κάποιοι να τις θεωρούν υπερεκτιμημένες (διαβάστε ΕΔΩ), όπως υπερεκτιμημένα θεωρούσαν και τα Τουρκικά εξοπλισμένα drone, τα οποία όμως σιγά σιγά εξελίχθηκαν και έγιναν ικανότατα και σημαντική απειλή.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία έχει βάλει στόχο να ναυπηγήσει και 8 αντιτορπιλικά, τα TF-2000, τα οποία θα είναι υπερεξοπλισμένα με ικανότατα όπλα Τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. Η σχεδίασή τους έχει ήδη ξεκινήσει και έχει ορίζοντα το 2038.

Τα αντιτορπιλικά θα έχουν ως κύρια αποστολή τους την συνοδεία του νέου γιγαντιαίου Τουρκικού αεροπλανοφόρου, που θα μπορεί να μεταφέρει 50 αεροσκάφη. Η ανάπτυξή του έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να είναι ένα πλοίο των 60.000 τόνων. Το ελικοπτεροφόρο Anadolu που έχει ενταχθεί σε υπηρεσία έχει εκτόπισμα 27.000 τόνους. Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο / αεροπλανοφόρο της Τουρκίας που θα ναυπηγηθεί, αδερφό του Anadolu, αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Πολλοί από τους αναγνώστες μας θα αναρωτηθούν για το αν κάνουμε διαφήμιση στην Τουρκία ή αν θέλουμε να σπείρουμε τον πανικό. Θα τους πούμε ότι σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε την πολιτική ηγεσία της χώρας, η οποία ΔΕΝ κάνει τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά; Η άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με καινούρια και πλήρως εξοπλισμένα σκάφη και η ανάπτυξη πλοίων Ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης. Η Ελλάδα διαθέτει ικανότατους ναυπηγούς, εμπειρότατους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και εταιρείες έτοιμες να αναπτύξουν όπλα και συστήματα, εάν τους δοθεί συμβόλαιο.

Εάν η Τουρκία μπορεί, μπορεί και η Ελλάδα. Σε διαφορετική περίπτωση, σε μερικές δεκαετίες, όταν ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί στα 7 εκατομμύρια, μια νύχτα ξαφνικά η Τουρκία θα εισβάλλει στην Ελλάδα και κανείς δεν θα μπορεί να την σταματήσει.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου