Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΕΕ και ΝΑΤΟ πιέζουν Ελλάδα και Ισπανία: δωρίστε Patriot και S-300 στην Ουκρανία

Μπορεί η Ισπανία να μην χρειάζεται άμεσα τους Patriot που διαθέτει για την άμυνά της, όμως η Ελλάδα χρειάζεται και τους Patriot και τους S-300 όσο η Τουρκία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.


Ντράπηκε και η ντροπή με τους δήθεν συμμάχους της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που κάνει τον γύρο του κόσμου, την περασμένη εβδομάδα στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ασκήθηκαν πιέσεις στην Ελλάδα και την Ισπανία να δωρίσουν συστήματα Patriot και S-300 στην Ουκρανία, επειδή δεν τα χρειάζονται και η Ουκρανία τα χρειάζεται περισσότερο!!!

Οι δήθεν σύμμαχοι της Ελλάδας υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αποδυναμωθεί η αεράμυνα της Ελλάδας, για να ενισχυθεί η Ουκρανία! Οι δήθεν σύμμαχοι της Ελλάδας, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι, ώστε τα Τουρκικά drone και τα Τουρκικά F-16 να αλωνίζουν χωρίς φόβο όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο!!!

«Στους δύο ηγέτες (σ.σ. Σάντσες και Μητσοτάκη), των οποίων οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν περισσότερα από 12 συστήματα Patriot, αλλά και κάποια ακόμη συστήματα, όπως τα S-300, οι Ευρωπαίοι ηγέτες τους επισήμαναν ότι οι ανάγκες τους δεν είναι τόσο μεγάλες όσο της Ουκρανίας και ότι δεν αντιμετωπίζουν καμία επικείμενη απειλή. Όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται (σ.σ. τα συστήματα αεράμυνας) και όλοι ξέρουμε ποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά μία από τις πηγές στους Financial Times.

«Υπάρχουν χώρες που δεν έχουν άμεση ανάγκη των συστημάτων αεράμυνάς τους, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς» ανέφερε διπλωμάτης της Ε.Ε.

«Η πιο σημαντική συζήτηση αφορά στο τι μπορούν να κάνουν τα κράτη - μέλη ώστε να στηρίξουν την Ουκρανική αεράμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ε.Ε.

Προφανώς τους αξιωματούχους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η αποδυνάμωση της αεράμυνας των κρατών – μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και αδιαφορούν για τον Τουρκικό αναθεωρητισμό.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί μεγάλου βεληνεκούς πυραυλικά συστήματα εδάφους αέρος από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των S-200 και των S-300. Η Ουκρανία φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους S-300 που διαθέτει η Ελλάδα, καθώς ο Ουκρανικός στρατός γνωρίζει πως να τα χρησιμοποιεί και δεν χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση.

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο «μήπως να παίξουμε τα ρέστα μας;» η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεφορτωθεί όλα τα παλαιά Ρωσικής προέλευσης όπλα που διαθέτει, καθώς είναι αδύνατη η αγορά ανταλλακτικών από την Ρωσία. Όμως, πρώτα θα πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα οι αντικαταστάτες τους, δηλαδή συστήματα Patriot που θα καλύψουν την περιοχή των S-300 και άλλα συστήματα που θα καλύψουν π.χ. τα TOR M1. Μέχρι όμως να γίνει η αντικατάστασή τους, να ξεχάσουν οι δήθεν σύμμαχοι τα δώρα στην Ουκρανία και στην Τουρκία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου