Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Καταστράφηκε από φωτιά κέντρο μεταναστών στη Γερμανία (φωτογραφίες)

Το φαινόμενο των επεισοδίων και οι φωτιές στα κέντρα φιλοξενίας μεταξύ προσφύγων και παράνομων μεταναστών δεν είναι μόνο Ελληνικό. Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας καταστράφηκε κέντρο φιλοξενίας μετά από φωτιά που έβαλαν οι φιλοξενούμενοι ένοικοι.

Σύμφωνα με το BBC και την Daily Mail, τη φωτιά έβαλαν για θρησκευτικούς λόγους κάποιοι ένοικοι του κέντρου φιλοξενίας!!! Το κέντρο φιλοξενίας 280 ατόμων καταστράφηκε εντελώς.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους φιλοξενούμενους εξοργίστηκαν επειδή δεν τους ξύπνησαν πιο νωρίς ώστε να φάνε πρωινό, καθώς ξεκίνησε το ραμαζάνι και θέλησαν να διαμαρτυρηθούν βάζοντας φωτιά και καταστρέφοντας το κέντρο φιλοξενίας…

Από την φωτιά αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα 25 άνθρωποι. Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από στρώμα που του είχε τοποθετηθεί εύφλεκτο υγρό. Σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Express, δύο Μαροκινοί που ζούσαν στο κέντρο φιλοξενίας είπαν πως μέλη της υπηρεσίας φύλαξης που είναι Ιρανικής καταγωγής, σκόπιμα δεν ξύπνησαν νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα όσους ακολουθούν το ραμαζάνι ώστε να φάνε πρωινό.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως τότε δημιουργήθηκε το σχέδιο του εμπρησμού.  Μάρτυρες του περιστατικού δήλωσαν πως υπήρχε ένταση μεταξύ ομάδων διαφορετικών Μουσουλμανικών δογμάτων στο κέντρο φιλοξενίας που ήταν υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού.

Από την Εισαγγελία έγινε γνωστό πως κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που ήθελε να σερβίρεται το πρωινό νωρίτερα και μία άλλη που ήθελε να σερβίρεται στις συνηθισμένες ώρες. Αυτό οδήγησε σε αρκετές διαμάχες και φιλονικίες με τους Γερμανούς αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα υπήρξαν και απειλές για το τι θα γίνει, εάν δεν γίνονταν οι αλλαγές που κάποιοι ζητούσαν.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ύποπτοι για την φωτιά είναι δύο βορειοαφρικανοί, ενώ έγινε γνωστό πως μέχρι πριν η φωτιά καταστρέψει εντελώς το κέντρο φιλοξενίας, η αστυνομία είχε επέμβει 89 φορές. Στο συγκεκριμένο κέντρο διέμεναν μετανάστες και πρόσφυγες που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες (κυρίως τους δεύτερους) είναι πως τελικά δεν σέβονται τις χώρες στις οποίες βρίσκονται και μάλιστα παράνομα! Πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί θα πρέπει να υιοθετήσουν τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και όχι οι Ευρωπαίοι τον δικό τους. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει άμεσα να ληφθεί μέριμνα για επαναπατρισμό όσων το επιθυμούν, χωρίς καθυστέρηση, ενώ οι ταραξίες θα πρέπει να απελαύνονται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου