Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι Σύριοι αντάρτες παραδέχονται πως μόνο η Τουρκία τους βοηθάει

Στην παραδοχή πως μόνο η Τουρκία βοηθάει τους λεγόμενους μετριοπαθείς αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά και εμμέσως το Ισλαμικό Κράτος, προχώρησαν οι αντάρτες στη Συρία.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του Russia Today, οι κάτοικοι της μεθορίου στα Τουρκο-Συριακά σύνορα και συγκεκριμένα στην πόλη Καρκαμίς, περιγράφουν το πως συνεχίζουν να δέχονται σφαίρες και οβίδες από το Ισλαμικό Κράτος, αλλά η Τουρκία προτιμά να πουλάει όπλα και να αγοράζει πετρέλαιο από αυτούς, παρά να τους εξοντώσει. Έτσι, πολλοί έφυγαν από την πόλη, σε μια προσπάθεια να βρουν ασφάλεια.

Επίσης, οι κάτοικοι της πόλης Καρκαμίς, κατηγορούν την Τουρκία πως άδικα κατηγορεί τους Κούρδους ως τρομοκράτες. Επίσης υποστηρίζουν πως οι Κούρδοι δεν επιτέθηκαν στην Τουρκία, αλλά μάχονται γενναία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και χάρη σε αυτούς δεν έχει ουσιαστικά επεκταθεί η δράση του και εντός του Τουρκικού εδάφους.

Ταυτόχρονα οι μαχητές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού παραδέχονται πως η Τουρκία τους βοηθάει με όπλα και χρήματα. Επίσης παραδέχτηκαν πως σοβαρά τραυματισμένοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Τουρκίας.

Οι αντάρτες που παραδέχτηκαν την άμεση βοήθεια από την Τουρκία, ανήκουν στην ομάδα Jabhat Al Shamiye, του Σουλτάνου Murad, στη λεγεώνα Sham και στην Ahrar al-Sham που κατηγορείται για σφαγές αμάχων στο Χαλέπι. Μάλιστα η Ahrar al-Sham φέρεται να είναι παρακλάδι της Al-Nusra στην οποία δίνουν τα όπλα που τους πουλά η Τουρκία.



Διαβάστε ακόμη:

Στο Gaziantep της Τουρκίας το ISIS πουλά τις αρχαιότητες από τη Συρία και το Ιράκ

Η Ρωσία κατήγγειλε στον ΟΗΕ τις Τουρκικές εταιρείες που εξοπλίζουν το ISIL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου