Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο Μητσοτάκης προτείνει άρση μονιμότητας και απολύσεις στο Δημόσιο

Οι ιδέες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι άγνωστες στον Ελληνικό λαό. Άλλωστε, τις εφάρμοσε στο βαθμό που μπορούσε όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά. Επί των ημερών του απολύθηκε κόσμος (2500 καθηγητές, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες, ΕΡΤ), ενώ στις προτάσεις του ήταν και η de facto κακή αξιολόγηση του 15% των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που θα μπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει στην απόλυσή τους.

Έτσι, κατά την θητεία του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέκτησε το παρατσούκλι «Υπουργός Απολύσεων».

Τώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ και εν δυνάμει πρωθυπουργός, προσκλήθηκε στην συνάντηση της Λέσχης Bilderberg 2016 και πλέον ακάθεκτος προχωρά στην εφαρμογή των σχεδίων του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα του θέσει τις απόψεις του, που είναι καταγεγραμμένες και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως όμως θα ζητήσει να θεσπιστεί συνταγματικά, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το αν θα περιλαμβάνει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ή μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς κατά τα 2 πρώτα χρόνια τελούν υπό δοκιμή.

Την άρση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, προτείνει ο άνθρωπος του οποίου ο πατέρας ήταν βουλευτής, υπουργός και πρωθυπουργός από το 1946 ως το 2004, η αδερφή του βουλευτής και υπουργός από το 1989 ως σήμερα, ο ανιψιός του Δήμαρχος και Περιφερειάρχης ως σήμερα και ο ίδιος εκλέγεται βουλευτής και υπουργός από το 2004 ως σήμερα, δηλαδή από τα 36 του χρόνια…



Διαβάστε επίσης:

Ο Στουρνάρας, ο Κυριάκος και το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο της Siemens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου