Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

«Είναι η ανοησία, ανόητε!»

Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι «οικονομική ανοησία», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επισήμανε πως δεν υπήρχε εναλλακτική, λόγω της υστέρησης των εσόδων στον κρατικό μηχανισμό.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως «η Ελλάδα είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση» και πως «καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται».

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών «όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι οικονομική ανοησία», ενώ διευκρίνισε πως «όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό».

Μα πως είναι δυνατόν να γνωρίζουν οι πάντες πως η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα αποδώσει, ο Σόιμπλε να την χαρακτηρίζει ανοησία, αλλά ταυτόχρονα να υποστηρίζεται πως δεν υπάρχει εναλλακτική;

Αυτό που μας λένε οι παντογνώστες ξένοι και ντόπιοι τύραννοι του Ελληνικού λαού, είναι πως «δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε, ας κάνουμε μια ανοησία που δεν θα αποδώσει»!!!

Ας θυμηθούμε πως όταν αυξήθηκε ο ΦΠΑ στο 19%, τα έσοδα περιορίστηκαν στα 16,3 δισ. Όταν ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 21%, τα έσοδα μειώθηκαν στα 14,4 δισ. Όταν ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 23%, τα έσοδα μειώθηκαν κι άλλο, στα 13,7 δισ. Τώρα, που ο ΦΠΑ αυξήθηκε και πάλι και έφτασε το εξωπραγματικό 24%, πόσο θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους; Μήπως γίνουν λιγότερα και από 13 δισ.;;;

Έχουμε πει κα γράψει επανειλημμένα: αν δεν μειωθούν οι φόροι, έμμεσοι και άμεσοι, αν δεν καταργηθεί ο άδικος ΕΝΦΙΑ, αν δεν υπάρξει σταθερός φορολογικός νόμος για 20 χρόνια, καμία εταιρεία δεν θα έρθει να ανοίξει κάποιο εργοστάσιο που θα εργαστούν οι άνεργοι Έλληνες και κανένας Έλληνας δεν θα ξοδεύει τα λιγοστά του χρήματα, ώστε να κερδίζει το κράτος από τον ΦΠΑ!!!

Η ύφεση, φέρνει ύφεση!!! Η ύφεση καταπολεμείται με ελάφρυνση της φορολογίας, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση!!! Αύξηση της κατανάλωσης σημαίνει αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ!!!

Είναι η ανοησία, ανόητε, που καταστρέφει την Ελλάδα και τους Έλληνες!!!

Είναι η ανοησία, ανόητε, που πρέπει να σταματήσει, ώστε οι Έλληνες να ανασάνουν και η Ελλάδα να μπει σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Πότε θα σταματήσει η ανοησία, ανόητε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου