Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Έρευνα: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται το Ισλαμικό Κράτος και οι Έλληνες την παγκόσμια οικονομική αστάθεια

Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως οι Έλληνες βλέπουν τα παγκόσμια τεκταινόμενα πολύ διαφορετικά από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Επίσης φαίνεται πως διεστραμμένοι τύπου ISIS δεν φοβίζουν τους Έλληνες τόσο πολύ. Αυτό που φοβούνται οι Έλληνες είναι κυρίως η παγκόσμια οικονομική αστάθεια.

Στην έρευνα του Pew Research Center, μεταξύ άλλων, εντύπωση προκαλεί ο φόβος των ευρωπαίων για το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό ως ένα σημείο είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς τις επιθέσεις που αποδίδονται στο Ισλαμικό Κράτος στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες και αλλού.


Από την πλευρά τους οι Έλληνες, ανησυχούν για το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ανησυχούν περισσότερο για την παγκόσμια οικονομία. Δεν ανησυχούν για την Ελληνική, αλλά για την παγκόσμια, κάτι που δείχνει πως είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι. 


Όλοι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την κλιματική αλλαγή, αλλά και για τις κυβερνοεπιθέσεις από άλλες χώρες! Το θέμα των προσφύγων και της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί ένα θέμα που δεν πολυβασανίζει τους περισσότερους ευρωπαίους, εκτός από τους Πολωνούς, που το κατέταξαν στο ίδιο επίπεδο με την απειλή από το Ισλαμικό Κράτος.


Σε άλλο σημείο της έρευνας, ενδιαφέρον παρουσιάζει για το αν βλέπουν οι Ευρωπαίοι ως απειλή την Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.
Το 64% των ευρωπαίων θεωρεί την Ρωσία μικρή απειλή ή καθόλου.
Το 60% των ευρωπαίων θεωρεί την ανάπτυξη της Κίνας μικρή απειλή ή καθόλου.
Το 71% των ευρωπαίων θεωρεί την ισχύ και την επιρροή των ΗΠΑ μικρή απειλή ή καθόλου.
Αυτοί που κυρίως φοβούνται την Ρωσία είναι οι Πολωνοί, ενώ λιγότερο απειλητική την βλέπουν οι Ούγγροι και οι Έλληνες.




Τέλος, για το ποια είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη, η Ασία ή οι ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι συμφωνούν πως σημαντικότερη είναι οι ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου