Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Αυξημένη παραβατικότητα στα νησιά από εγκλωβισμένους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες

Αυξημένη παραβατικότητα διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό από εγκλωβισμένους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Όπως είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή του συνέντευξη τύπου με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις 60.000!

Οι πρόσφυγες είτε ψάχνουν αγωνιωδώς, τρόπο να φύγουν προς την Αθήνα, είτε επειδή τους έχουν τελειώσει τα χρήματα κλέβουν για να επιβιώσουν, μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο αεροδρόμιο της Χίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς 2 υπήκοοι Συρίας. Κατά τον καθιερωμένο έλεγχο των επιβατών της πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι 2 αλλοδαποί επέδειξαν ταυτότητες Ρουμανίας, οι οποίες αποδείχτηκαν πλαστές.

Στη Σάμο συνελήφθησαν από αστυνομικούς 2 υπήκοοι Συρίας ηλικίας 43 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Όπως διαπιστώθηκε, τα 3 ανήλικα παιδιά των συλληφθέντων προσπάθησαν να κλέψουν διάφορα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά από κατάστημα στο Βαθύ της Σάμου, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Πάλι στη Σάμο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς ακόμη 3 υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20, 31 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, καθώς αφαίρεσαν από κατάστημα οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά.

Συνολικά 121 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο. Συγκεκριμένα, από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι σήμερα Τρίτη στις 9.00 το πρωί στη Λέσβο εντοπίστηκαν 29 άτομα, στη Χίο 51 και στη Σάμο 41.

Σήμερα το πρωί στη Λέσβο βρισκόταν εγκλωβισμένοι 2.904 πρόσφυγες και μετανάστες, σε εφαρμογή της συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Στη Χίο βρίσκονται 2.596 και στη Σάμο 1.182. Συνολικά στα νησιά βρισκόταν 6.682 άτομα.

Αλήθεια, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει τον εγκλωβισμό των αλλοδαπών στην Ελλάδα; Για ποιο λόγο δεν προωθούνται στις χώρες καταγωγής τους άμεσα, όσοι δεν προέρχονται από εμπόλεμες χώρες, δηλαδή τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν; Για ποιο λόγο παραμένουν παρά τη θέλησή τους στην Ελλάδα, οι προερχόμενοι για παράδειγμα από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές, την Αλγερία, το Μαρόκο κλπ.

Για ποιο λόγο η ΕΕ δεν απαιτεί από τις χώρες τους να τους πάρουν πίσω και αναγκάζονται τα αεροπλάνα που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες πίσω στις χώρες τους να τους ξαναφέρνουν πίσω στην Ελλάδα, επειδή το Πακιστάν συγκεκριμένα, ανακαλύπτει «γραφειοκρατικά λάθη»;

Αλλά ακόμη και για τους προερχόμενους από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, υπάρχουν ασφαλείς περιοχές όπου μπορούν να μείνουν. Δεν υπάρχει παντού πόλεμος. Σε αυτές τις περιοχές θα έπρεπε η ΕΕ να επενδύσει τα χρήματά της για στέγαση και σίτιση των προσφύγων και όχι μέσω των ΜΚΟ στην Ευρώπη. Προφανώς, κάποιοι «τρώνε» καλά από τα κονδύλια προς τις ΜΚΟ για τους πρόσφυγες…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου