Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κοιμάται η UEFA!!! Συνεχείς οι Αλβανικές προκλήσεις μέσω ποδοσφαίρου (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μετά την ανιστόρητη πρόκληση των Αλβανών κατά της Ελλάδας στο Euro 2016, μια νέα πρόκληση Αλβανών οπαδών, μέσα σε γήπεδο, κυκλοφορεί στα social media.

Τις προηγούμενες ημέρες, στο γήπεδο Σταντ Μπολάρ στη Γαλλία, οι Αλβανοί οπαδοί ύψωσαν ανιστόρητο πανό κατά της Ελλάδας, που έκανε λόγο για γενοκτονία 100.000 Αλβανών Τσάμηδων από την Ελλάδα και για Τσαμουριά.


Προς το παρόν η UEFA δεν έχει λάβει θέση για τα περιστατικό. Θυμίζουμε πως η Αλβανία είναι υπότροπη, μετά το απίστευτο περιστατικό της 14ης Οκτωβρίου του 2014, όταν στον αγώνα Σερβίας – Αλβανίας, ένα πανό με την «Μεγάλη Αλβανία» εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο και οδήγησε σε σύρραξη τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA που υπάρχει και στο site της, απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό πολιτικού περιεχομένου. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Γαλλικού γηπέδου όφειλαν να έχουν εντοπίσει και κατασχέσει το πανό κατά την είσοδο των οπαδών, καθώς γίνεται έλεγχος και το πανό ήταν γραμμένο στα Αγγλικά.

Η αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν άμεση και σκληρή:

H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς.


Όμως, οι Αλβανοί κυκλοφορούν στα social media φωτογραφίες και από άλλα κατορθώματά τους στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην παρακάτω φωτογραφία, έχουν σηκώσει πανό στο οποίο αναγράφεται πως «Το Κόσσοβο είναι Αλβανία».


Πότε επιτέλους θα λάβει θέση και θα πράξει τα αυτονόητα η UEFA;

Αν είχε υψωθεί πανό σε κάποιο γήπεδο που ζητούσε την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου από την Αλβανία, είναι βέβαιο πως σε χρόνο dt η ομάδα της Ελλάδας θα είχε αποβληθεί από το τουρνουά. Γιατί τώρα τόση καθυστέρηση;

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλβανός Υπ.Εξ. θέτει επίσημα θέμα Τσάμηδων στον Έλληνα Υπ.Εξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου