Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κρυφό πρόγραμμα ΝΔ για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων;

Το κρυφό πρόγραμμα της ΝΔ για την εξοικονόμηση χρημάτων φαίνεται πως αποκάλυψε ο Γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στα Ανώγεια της Κρήτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, στην περίπτωση που η ΝΔ γίνει και πάλι κυβέρνηση, ώστε να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το 2013 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και Υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, απολύθηκαν σε μια νύχτα 2482 εκπαιδευτικοί, παραγωγικών δομών Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ λίγες μέρες μετά, εγκαινιάστηκαν παρουσία του τότε Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, νέα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (ΙΕΚ), με αντικείμενο και τις ειδικότητες που μόλις είχαν κλείσει από τα ΕΠΑΛ!

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη, έγιναν μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρου Καράογλου, για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δηλώσεις αποτελούν προσωπική θέση του βουλευτή, αλλά μπαίνουν στο τραπέζι έντονα από την ΝΔ.

«Κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε και προσωπική μου άποψη, η ΝΔ ακόμα δεν έχει διατυπώσει επίσημα την πρότασή της επ' αυτού του ζητήματος, είναι ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρότατα το ζήτημα της μη ύπαρξης πλέον μονιμότητας, όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους» είπε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Επομένως, πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση από την ΝΔ, κατά των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους πολλοί Έλληνες ζηλεύουν, επειδή δεν κατάφεραν και αυτοί να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Candia News, ο Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που έγινε προ ημερών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου των Ανωγείων της Κρήτης, με κλιμάκιο του αγροτικού τομέα της ΝΔ, είπε πως αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ απολύοντας μερικές χιλιάδες εργαζόμενους από μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Αυγενάκης έδωσε αυτήν την απάντηση όταν ρωτήθηκε από στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πως θα εξοικονομηθούν χρήματα για την υλοποίηση όσων υποσχόταν και πως θα αντιμετωπίσει η ΝΔ το πρόβλημα του χρέους.

Η αναφορά του βουλευτή φέρεται να προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και ανάμεσα στα κομματικά στελέχη, αλλά και άλλους που τον άκουσαν, καθώς η συνεδρίαση ήταν ανοικτή, η συζήτηση ήταν δημόσια και υπήρχαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, κομματικοί και μη. Έτσι, η δήλωση δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Και για να μιλήσουμε σοβαρά.
Όταν ένας δημόσιος υπάλληλος δεν δουλεύει, δεν προσφέρει, δεν εξυπηρετεί και απουσιάζει από το πόστο του αδικαιολόγητα, θα πρέπει να απολύεται.
Όμως, η πρόταση της ΝΔ είναι πολύ διαφορετική, καθώς έχει αποδείξει πως απολύει κόσμο οριζόντια και χωρίς κανένα κριτήριο, θέλοντας μόνο να ικανοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών – τοκογλύφων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου