Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Μάρτιν Σούλτς: Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ως το 2025

Μια φασίζουσα πρόταση έφερε στο τραπέζι των ιδεών για την «ολοκλήρωση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης ηγέτης Μάρτιν Σούλτς.

Ο Martin Schulz πρότεινε την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ως το 2025, μέσω μίας συνταγματικής συνθήκης, η οποία θα δοθεί στα κράτη μέλη, τα οποία εάν δεν την επικυρώσουν και δεν συμμορφωθούν στις επιταγές της, θα τίθενται αυτομάτως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

«Αυτή η Συνταγματική συνθήκη πρέπει να συνταχθεί από μία σύμβαση που να περιλαμβάνει την κοινωνία των πολιτών και τον λαό. Αυτή η Συνταγματική συνθήκη θα πρέπει στη συνέχεια να τεθεί στις χώρες – μέλη και αυτές που δεν θα την εγκρίνουν θα πρέπει αυτόματα να φεύγουν από την ΕΕ» είπε ο Μάρτιν Σούλτς!!!

Αλήθεια κύριε Σούλτς, ποιος θα συντάξει την νέα Συνταγματική συνθήκη;
Με ποιους όρους και κανόνες θα συνταχθεί;
Θα υπάρξει διαβούλευση με τις χώρες μέλη;
Πως θα εξασφαλιστεί η προστασία των συμφερόντων όλων των χωρών;
Πως θα προστατευτεί η διαφορετικότητα των Ευρωπαϊκών χωρών;
Θα επιβληθούν οι ίδιοι νόμοι και το ίδιο δίκαιο σε όλα τα δικαστήρια;
Θα επιβληθεί ο ίδιος ΦΠΑ και η ίδια φορολογία σε όλες τις χώρες;
Θα επιβληθούν οι ίδιοι μισθοί και οι ίδεις συντάξεις σε όλες τις χώρες;
Θα δημιουργηθεί ένας κοινός στρατός κάτω από την σημαία της ΕΕ;
Με ποια κριτήρια θα τεθεί ο στρατός αυτός αντιμέτωπος με την Τουρκία ή την Ρωσία ή κάποια άλλη χώρα;

Μήπως με αυτή την Συνθήκη, γίνεται μια ακόμη απεγνωσμένη προσπάθεια για επιβολή της παραπαίουσας παγκοσμιοποίησης και της μίας παγκόσμιας κυβέρνησης;

Τελικά, έχουν δίκιο οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν λιγότερη Ευρώπη.
Η παλιά ΕΟΚ, ήταν πολύ καλύτερη από αυτό το έκτρωμα που έχει δημιουργηθεί σήμερα, μέσω του κοινού νομίσματος.

Όχι κύριε Σούλτς. Οι λαοί δεν θέλουν την δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, καθώς δεν τους συνδέει ούτε η κοινή καταγωγή, ούτε η κοινή γλώσσα, ούτε η κοινή κουλτούρα.
Σαφώς και είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, με Χριστιανική παράδοση, με δίκαιο που βασίζεται στην αρχαία Ελλάδα, αλλά έχουμε διαφορετικά ήθη και έθιμα, διαφορετική γλώσσα και διαφορετικά συμφέροντα…

Αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες της, χωρίς βίζα, για λόγους τουρισμού, εκπαίδευσης και υγείας. Επίσης χρειάζεται ελεύθερο εμπόριο, χωρίς δασμούς, παρά μόνο ΦΠΑ για όλα τα Ευρωπαϊκά προϊόντα, χωρίς εξαιρέσεις και επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης.

Τα υπόλοιπα, μετανάστευση, οικονομία, νόμισμα, εξωτερική πολιτική και άμυνα, αποτελούν εσωτερικό θέμα της κάθε κυρίαρχης χώρας.

Οι Βρυξέλλες αδυνατούν να κατανοήσουν τα συμφέροντα της Σουηδίας σε σχέση με τα συμφέροντα της Πορτογαλίας. Επομένως, για ποιο λόγο θα πρέπει να εξουσιάζουν ταυτόχρονα τους Σουηδούς και τους Πορτογάλους;

Προφανώς, «για το καλό τους»…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου