Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους τελείωσε και στην Ευρώπη τσακώνονται για τους πρόσφυγες…

Τελικά οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ή εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρετώντας κρυφά και αντιευρωπαϊκά συμφέροντα ή αδυνατούν να καταλάβουν πως ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους τελείωσε!

Δεν εξηγείται διαφορετικά το ότι ενώ το Ιράκ και η Ρωσία ανακοίνωσαν την νίκη τους επί του Ισλαμικού Κράτους, αυτοί τσακώνονται για το τι θα κάνουν με τους πρόσφυγες, αντί να σχεδιάσουν την ασφαλή επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Σύμφωνα με το BBC, ο Πρωθυπουργός του Ιράκ Haider al-Abadi ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους τελείωσε, καθώς ο Ιρακινός στρατός ελέγχει πλήρως τα σύνορα με τη Συρία.

Οι ΗΠΑ χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση του Ιράκ.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στη Συρία, όπου συναντήθηκε με τον Σύριο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, ανακοίνωσε πως το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε, ενώ θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των ελάχιστων θυλάκων που απέμειναν εντός της Συρίας.

Για το λόγο αυτό, θα ξεκινήσει και η απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία, καθώς δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτά να βρίσκονται εκεί.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι, φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την πραγματικότητα και «τσακώνονται» για το θέμα των ποσοστώσεων και των μετεγκαταστάσεων των προσφύγων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή χαρακτήρισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, την πρόταση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, για κατάργηση της κατανομής προσφύγων στις χώρες - μέλη, βάσει υποχρεωτικών ποσοστώσεων.

Αντί όμως να τσακώνονται για τις μετεγκαταστάσεις, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που δήθεν νοιάζονται για το καλό των Ευρωπαίων πολιτών και των ταλαίπωρων προσφύγων, θα έπρεπε να σχεδιάζουν την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στις χώρες καταγωγής τους, ώστε να συμβάλουν και αυτοί στην ανοικοδόμηση των χωρών τους.



Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφουν στη Συρία οι πρόσφυγες

Η Γερμανία προσφέρει ως 3.000 ευρώ σε όσους αλλοδαπούς επιστρέψουν στις πατρίδες τους!

Οι πρόσφυγες ενημερώνονται, οι Έλληνες όχι!

Έρευνα: Αυξάνεται (ανησυχητικά) ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου