Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

«Η ΕΕ σκοτώνει την Ευρώπη» λένε οι ακροδεξιοί ηγέτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί «καταστροφή» και «κίνδυνο» για την Ευρώπη και δεν χωρά στο μέλλον της, υποστηρίζουν οι ηγέτες των ακροδεξιών Ευρωπαϊκών κομμάτων που συναντήθηκαν στην Πράγα. Επίσης τόνισαν την ανάγκη για ανάπτυξη συνεργασίας εκτός των δομών της ΕΕ.

«Επειδή αγαπάμε την Ευρώπη, κατηγορούμε την ΕΕ πως σκοτώνει την Ευρώπη» είπε η ηγέτιδα του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen στη διάρκεια του συνεδρίου. Επίσης επιχειρηματολόγησε υπέρ της δημιουργίας μιας νέας Ένωσης που ορίζεται ως «Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών».

«Δεν είμαστε ξενοφοβικοί, είμαστε αντίπαλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω πως αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό μας, επειδή η ΕΕ είναι ένας καταστροφικός οργανισμός που οδηγεί την ήπειρό μας στην καταστροφή μέσω της αραίωσης από το πνίξιμο από τους μετανάστες, από την άρνηση των ξεχωριστών χωρών μας, από το πνίξιμο της διαφορετικότητάς μας» είπε η Μαρίν Λε Πεν.

Τα λεγόμενά της υποστήριξε και ο Geert Wilders, ο Ολλανδός ηγέτης του αντι-ισλαμικού και αντι-μεταναστευτικού Κόμματος της Ελευθερίας, που επίσης αποκάλεσε την ΕΕ «υπαρξιακή απειλή» για της Ευρωπαϊκές χώρες.

«Το κόμμα μου είναι πεπεισμένο ότι η Ολλανδία θα μπορούσε να είναι καλύτερα εκτός της ΕΕ. Θα ήταν καλύτερο για την οικονομία μας και για την ασφάλειά μας» είπε ο Γκερτ Βίλντερς.

Επίσης κάλεσε για ακόμη μία φορά να μπει τέλος στην μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη και είπε πως οι Ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα, δημιουργώντας ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ώστε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές, ακόμη και με το χτίσιμο τοίχων.

Οι σύνεδροι χαιρέτησαν την είσοδο στην κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας του ακροδεξιού κόμματος, λέγοντας πως το γεγονός αποτελεί «πολύ καλά νέο για την Ευρώπη».

Οι ακροδεξιοί ηγέτες έλαβαν μέρος στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Πράγα το Κίνημα των Εθνών και της Ελευθερίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δημιουργήθηκε το 2015 και αποτελείται από ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Το σύνθημα του συνεδρίου ήταν «Για μια Ευρώπη κυρίαρχων εθνών» και οργανώθηκε από το Τσεχικό κόμμα της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, που όμως δεν ανήκει στο Κίνημα των Εθνών και της Ελευθερίας.

Ο ηγέτης του Τσεχικού κόμματος Tomio Okamura (με καταγωγή από την Ιαπωνία) χαρακτήρισε την ΕΕ «δυσλειτουργική» και ζήτησε μεταρρυθμίσεις.

Εκτός από την Λε Πεν και τον Βίλντερς, στο συνέδριο έλαβαν μέρος ακροδεξιοί ηγέτες από το Βέλγιο, την Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλική Λίγκα του Βορρά.

Το συνέδριο διοργανώθηκε καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. Στην Αυστρία, οι ακροδεξιοί συμφώνησαν για κυβέρνηση συνασπισμού με τους δεξιούς. Στην Γερμανία οι ακροδεξιοί πέτυχαν ιστορική είσοδο στο κοινοβούλιο. Στην Τσεχία τα αντι-μεταναστευτικά και Ευρωσκεπτικιστικά κόμματα ήρθαν πρώτα στις εκλογές, ενώ το κόμμα του Tomio Okamura ήρθε τέταρτο λαμβάνοντας περισσότερο από το 10% των ψήφων. Στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές, η Μαρίν Λε Πεν ήρθε δεύτερη. Στις εκλογές στην Ολλανδία, ο Γκερτ Βίλντερς ήρθε επίσης δεύτερος.
 

Όμως, η αντίδραση στην ακροδεξιά παραμένει ισχυρή. Η Τσεχική αστυνομία αναγκάστηκε να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Επίσης η αστυνομία έλαβε επιπλέον μέτρα ασφαλείας για τον Γκερτ Βίλντερς, καθώς αντιμετωπίζει απειλές για τη ζωή του εξαιτίας της αντι-ισλαμικής ρητορικής του.


Πηγή: Russia Today
Μετάφραση: CosmoStatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου