Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Ηγέτης Γαλλικής Δεξιάς: Η μαζική μετανάστευση αποτελεί πολιτιστική απειλή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό

Ο Γάλλος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Laurent Wauquiez δήλωσε την Κυριακή ότι η «μαζική μετανάστευση» αποτελεί «πολιτιστική απειλή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό» και ότι οι Γάλλοι αρνούνται να «γίνουν αλλοδαποί στη χώρα τους».

Το θέμα της ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης και οι επιπτώσεις της στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, έχει αρχίσει να ανησυχεί τους Γάλλους ηγέτες.

Μετά την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen και ο νέος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Laurent Wauquiez ανεβάζει τους τόνους για το θέμα.

«Πώς μπορείτε να μην καταλαβαίνετε ότι η μαζική μετανάστευση είναι πλέον μια πολιτιστική απειλή για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό;» είπε με έντονο ύφος ο Λοράν Βοκιέ μιλώντας σε περίπου 1.500 άτομα, λίγο πριν την παραδοσιακή ανάβαση στο Mont Mezenc, γράφει το εβδομαδιαίο Γαλλικό περιοδικό Le Point.

«Οι Γάλλοι αρνούνται να γίνουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα», επέμεινε και δήλωσε πως υποστηρίζει θερμά το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών (LR) σύμφωνα με το οποίο «δεν πρέπει να αφήνουμε τα πλοία να αποβιβάζουν (σ.σ. μετανάστες) σε Ευρωπαϊκά λιμάνια».

Ο Λοράν Βοκιέ, που είναι πρόεδρος της περιφέρειας της Auvergne-Rhône-Alpes εκτιμά ότι η επανεισδοχή σημαίνει «το τέλος της αυταπάτης του Μακρονισμού».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου