Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Η μαζική μετανάστευση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη Γερμανία

Αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα βρίσκεται η Γερμανία εξαιτίας της πολιτικής των «ανοιχτών θυρών» και της ανοχής που έδειξε στην παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle, οι Αρχές στο Duisburg (που είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα του οργανωμένου εγκλήματος) αποφάσισαν να χτυπήσουν δραστικά το οργανωμένο έγκλημα που οφείλεται σε συμμορίες μεταναστών.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τον διορισμό δύο εισαγγελέων που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την πάταξη των συμμοριών αυτών και του οργανωμένου εγκλήματος που οφείλεται κυρίως σε 70 οικογένειες Τούρκων, Κούρδων και Αράβων.

Για αρκετά χρόνια το βόρειο Ντούισμπουργκ είναι γνωστό ως απαγορευμένη περιοχή, καθώς κατακλύζεται από παράνομους μετανάστες, ενώ επικρατεί η βία και το έγκλημα. Σιγά σιγά η περιοχή άρχισε να εγκαταλείπεται, να κλείνουν εργοστάσια και τα σπίτια χρησιμοποιήθηκαν για στέγαση μεταναστών. Έτσι, στο Marxloh το 54% των κατοίκων δεν έχουν την Γερμανική υπηκοότητα.

Τις τελευταίες ημέρες ξέσπασαν σοβαρές ταραχές στην πόλη Chemnitz όταν αποκαλύφθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων έγγραφο της αστυνομίας ότι για το θάνατο ενός Γερμανού πολίτη υπαίτιοι είναι 10 μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων.

Το δίκτυο RT μεταδίδει ότι στις ταραχές των τελευταίων ημερών τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 πολίτες και 2 αστυνομικοί. Η αστυνομία συνέλαβε έναν Ιρακινό και έναν Σύριο ως υπεύθυνους για τον θάνατο (με μαχαίρι) του 35χρονου Γερμανού πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως το 2016 περίπου 1.200 Γερμανίδες είχαν παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά από άνδρες Αραβικής ή Αφρικανικής καταγωγής, όπως είχε ειπωθεί.

Η Γερμανία όμως βρίσκεται αντιμέτωπη και με τραγελαφικές καταστάσεις, καθώς ένας άνδρας που συνελήφθη για 542 εγκλήματα, δεν είναι δυνατό να απελαθεί.

Όπως γράφει η Bild, ο άνδρας αυτός κατεγράφη στην Γερμανία το 1998, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό του όνομα και την χώρα προέλευσής του. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι από το Μαρόκο ή την Αλγερία, αλλά καμία από τις δύο χώρες δεν τον αναγνωρίζει ως πολίτη της. Μάλιστα, ούτε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων στάθηκε δυνατή η αναγνώρισή του.

Ο άνδρας αυτός ζει εδώ και 20 χρόνια στους δρόμους της Γερμανίας. Τον τελευταίο καιρό ζει στη Φρανκφούρτη, όπου και συνελήφθη. Ο άνδρας βαρύνεται με κατηγορίες για επιθέσεις, κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις, απάτες, βίαιη συμπεριφορά κλπ.

Παρόλο που έχει φυλακιστεί αρκετές φορές, έχει καταφέρει να γλυτώσει την απέλαση, επειδή κανείς δεν ξέρει από πού πραγματικά προέρχεται!

O Michael Seyfert εκπρόσωπος του ακροδεξιού κόμματος AfD κατηγορεί τα αριστερά κόμματα και τις ΜΚΟ πως ευθύνονται για την ανεξέλεγκτη μετανάστευση και την αδυναμία απελάσεων!

Σύμφωνα με την Welt, από τις 23.900 προγραμματισμένες απελάσεις, οι 12.800 δεν έγιναν για διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, 11.500 αλλοδαποί δεν εντοπίστηκαν ώστε να απελαθούν, ενώ κάπου 500 παράνομοι μετανάστες δεν απελάθηκαν γιατί χρησιμοποιώντας βία, ξέφυγαν από τις Αρχές. Μάλιστα, σε 150 περιπτώσεις ο πιλότος του αεροπλάνου αρνήθηκε να δεχτεί τους προς απέλαση παράνομους μετανάστες στην πτήση.

Οι περισσότερες αποτυχημένες απελάσεις αφορούσαν άτομα από τη Νιγηρία και τη Γουινέα (άνω των 60), τη Σομαλία (άνω των 50), τη Συρία (άνω των 40), τη Σιέρρα Λεόνε, τη Γκάμπια, το Μαρόκο, το Ιράκ και την Ερυθραία (άνω των 30 για κάθε μία).

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε την τελευταία εβδομάδα  του Αυγούστου τη Σενεγάλη, τη  Γκάνα και τη Νιγηρία, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη και να επιλυθούν προβλήματα επαναπατρισμού.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου