Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Η Τουρκία έστειλε 300 τζιχαντιστές μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν

Οι τζιχαντιστές της Συρίας γίνονται μισθοφόροι για την Τουρκία και αναλαμβάνουν τις βρώμικες δουλειές της.


Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΣΠΑΔ), η Τουρκία μετέφερε περισσότερους από 300 μισθοφόρους στο Αζερμπαϊτζάν, για να το προστατέψουν από την Αρμενία. Οι μισθοφόροι προέρχονται από τις φατρίες της Συρίας, κυρίως από τις Sultan Murad και Al-Amshat, από τα χωριά της επαρχίας της Αφρίν και του Χαλεπίου.

Οι ίδιοι οι μισθοφόροι αποκάλυψαν το ότι θα μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν, με σκοπό την προστασία των συνόρων του, με μισθό από 1500 ως 2000 δολάρια. Όμως, το ΣΠΑΔ δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει πως ο προορισμός των μισθοφόρων θα είναι το Αζερμπαϊτζάν ή η Λιβύη ή κάποια άλλη χώρα.

Στις 8 Σεπτεμβρίου, το ΣΠΑΔ επιβεβαίωσε πως η Τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε μεγάλη περικοπή στους μισθούς των μισθοφόρων των φατριών που υποστηρίζει η Τουρκία και βρίσκονται στην Λιβύη. Μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός από τις Λιβυκές αντίπαλες παρατάξεις, η Τουρκία ανακοίνωσε πως οι μισθοφόροι θα λαμβάνουν από 600 δολάρια το μήνα αντί για 2000.

Στο μεταξύ, ομάδα μισθοφόρων επέστρεψε από τη Λιβύη στην Συρία, μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου της, ανεβάζοντας τον αριθμό των μισθοφόρων που έχουν επιστρέψει κατά το τελευταίο δεκαήμερο στους 1200.

Σύμφωνα με τα αρχεία του ΣΠΑΔ, η Τουρκία έχει στείλει στην Συρία περίπου 18.000 Σύριους μισθοφόρους, μεταξύ αυτών 500 ανήλικοι. Από αυτούς, 7100 έχουν επιστρέψει στη Συρία, καθώς ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό τους.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι τζιχαντιστές που μεταφέρθηκαν στην Λιβύη από τη Συρία έφτασαν τους 10.000, εκ των οποίων οι 2500 είναι Τυνήσιοι.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

3 σχόλια:

  1. Η Αρμενία προστατεύεται από την Ρωσία το Αζερμαϊτσαμ από την Τουρκία. Η διαμάχη βρίσκεται στο Bergkarabach: Εκαί κατοικούσαν Αρμένιοι από τον Μεσαίωνα, το 8ο αιώνα ήρθαν Κούρδοι, Άραβες, Πέρσες και στο Niederkarqabach τουρκικές φυλές. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτσαν και η Ρωσία την Αρμενία δεν έχει όμως δικαίωμα να επέμβη στο Αζερμπαζαϊτσαν. Την στιγμή που θα εμπλακούν στρατεύματα του Αζερμαϊτσαν, ότε θα επέμβη η Ρωσία για υποστήριξη της Αρμενίας και θα έχει να κάνει πόλεμο και με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτσαν. Η φιλονικία με Αρμενίου και Ασσέρους διαρκεί πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αρμενία προστατεύεται από την Ρωσία το Αζερμαϊτσαμ από την Τουρκία. Η διαμάχη βρίσκεται στο Bergkarabach: Εκαί κατοικούσαν Αρμένιοι από τον Μεσαίωνα, το 8ο αιώνα ήρθαν Κούρδοι, Άραβες, Πέρσες και στο Niederkarqabach τουρκικές φυλές. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτσαν και η Ρωσία την Αρμενία δεν έχει όμως δικαίωμα να επέμβη στο Αζερμπαζαϊτσαν. Την στιγμή που θα εμπλακούν στρατεύματα του Αζερμαϊτσαν, ότε θα επέμβη η Ρωσία για υποστήριξη της Αρμενίας και θα έχει να κάνει πόλεμο και με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτσαν. Η φιλονικία με Αρμενίου και Ασσέρους διαρκεί πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αρμενία προστατεύεται από την Ρωσία το Αζερμαϊτσαμ από την Τουρκία. Η διαμάχη βρίσκεται στο Bergkarabach: Εκαί κατοικούσαν Αρμένιοι από τον Μεσαίωνα, το 8ο αιώνα ήρθαν Κούρδοι, Άραβες, Πέρσες και στο Niederkarqabach τουρκικές φυλές. Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτσαν και η Ρωσία την Αρμενία δεν έχει όμως δικαίωμα να επέμβη στο Αζερμπαζαϊτσαν. Την στιγμή που θα εμπλακούν στρατεύματα του Αζερμαϊτσαν, ότε θα επέμβη η Ρωσία για υποστήριξη της Αρμενίας και θα έχει να κάνει πόλεμο και με την Τουρκία και το Αζερμπαϊτσαν. Η φιλονικία με Αρμενίου και Ασσέρους διαρκεί πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή