Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ενοχλήθηκε η Τουρκία από την επίσκεψη Κούρδων στη Ρωσία

Η επίσκεψη στη Ρωσία των εκπροσώπων του Δημοκρατικού Συριακού Συμβουλίου (PYD/YPG) δηλαδή των Κούρδων της Συρίας, ενόχλησε έντονα την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δέχτηκε στη Μόσχα αντιπροσωπεία της Συριακής αντιπολίτευσης, με την οποία συζήτησε τρόπους προώθησης του διαλόγου με όλες της πλευρές που εμπλέκονται στον εμφύλιο της Συρίας.

Κύριοι συνομιλητές του Σεργκέι Λαβρόφ ήταν ο ένας εκ των επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Συμβουλίου, ο Ιλχάν Αχμέντ και ο ηγέτης του κόμματος Λαϊκό Μέτωπο για Αλλαγή και Απελευθέρωση, ο Καντρί Τζαμιλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου TASS.

Οι δύο Κούρδοι ηγέτες ενημέρωσαν τον Ρώσο Υπουργό για το μνημόνιο κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου και του κόμματος της Θέλησης του Λαού.

Ο Ρώσος Υπουργός τόνισε πως η Ρωσία εργάζεται για την δημιουργία μιας ειρηνικής Συρίας, στην οποία θα εξασφαλιστεί η εδαφική της ακεραιότητα, στην οποία θα εξασφαλιστεί η συνύπαρξη όλων των εθνοτήτων και των θρησκειών.

Η συνάντηση αυτή έτυχε της αντίδρασης της Τουρκίας, η οποία θεωρεί όλους τους Κούρδους τρομοκράτες και συνδεόμενους με το PKK, που μάχεται για την απελευθέρωση του υπό την Τουρκική κυριαρχία Κουρδιστάν.

Στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι Κούρδοι καταπιέζουν τους πληθυσμούς των περιοχών που ελέγχουν, υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και αποτελούν απειλή για ην εθνική ασφάλεια της Συρίας και της Τουρκίας.

Αναμένουμε ότι η Ρωσία θα δράσει σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις που λήφθηκαν στην Αστάνα και θα απέχει από βήματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς των ομάδων που είναι προσκείμενες στους τρομοκράτες του PKK / YPG, τονίζεται στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντίδραση της Τουρκίας εντάθηκε σήμερα, όταν εξέδωσε ανακοίνωση για τους τουρκογενείς Τατάρους της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

«Παρακολουθούμε με ανησυχία τις επιδρομές σε σπίτια των Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας και τις συλλήψεις που έγιναν στην Κριμαία σήμερα το πρωί.
Αυτό αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της συστηματικής καταπίεσης και εκφοβισμού κατά των Τατάρων της Κριμαίας, μετά την παράνομη και αθέμητη προσάρτησή της το 2014.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των συγγενών της Τατάρων της Κριμαίας, που υπεραμύνονται των δικαιωμάτων τους και των συμφερόντων τους με ειρηνικούς τρόπους και προσπαθούν να ακουστεί η φωνή τους μέσω δημοκρατικών μεθόδων
» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες ημέρες ο Τούρκος Πρόεδρος υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των ηγετών της Χαμάς, η οποία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το Ισραήλ. Η συνάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Η Τουρκία προωθεί την ατζέντα της χωρίς να λογαριάζει καμία χώρα και καμία αντίδραση. Προωθεί τα συμφέροντά της ενάντια στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτοπροβάλλεται ως μεγάλη και ισχυρή. Διακηρύσσει πως είναι περιφερειακή δύναμη, την οποία όλες οι χώρε πρέπει να σέβονται. Όμως η Τουρκία δεν σέβεται καμία χώρα που δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντά της και τις επιδιώξεις της. Η ρητορική που ακολουθεί τελευταία, δεν είναι μόνο επιθετική, αλλά και προσβλητική για πολλές χώρες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου