Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Λίγο πριν τον πόλεμο Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν;

Οι εχθροπραξίες που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ίσως αποτελούν την αφορμή για την επέμβαση της Τουρκίας και στον Καύκασο.


Συγκεκριμένα, στις 7:10 το πρωί τοπική ώρα, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά περιοχών του αυτόνομου Αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Το αποτέλεσμα ήταν να καταρριφθούν δύο ελικόπτερα και 3 UAV του Αζερμπαϊτζάν, καταστράφηκαν 3 άρματα μάχης και σκοτώθηκαν 20 τζιχαντιστές από τη Συρία. Από την πλευρά των Αρμενίων έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άμαχοι.

Στις 13:00 τοπική ώρα, η Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ κήρυξαν την επιβολή στρατιωτικού νόμου και γενική επιστράτευση για την αντιμετώπιση του Αζερμαπϊτζάν.

Η Τουρκία, δια του Ιμπραήμ Καλίν, έσπευσε να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας «ο Θεός να λυπηθεί τα αδέρφια μας που έχασαν τη ζωή τους».

Πριν λίγες ημέρες, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες πως η Τουρκία είχε στρατολογήσει περίπου 300 τζιχαντιστές από τη Συρία και τους είχε στείλει στο Αζερμπαϊτζάν για την προστασία των συνόρων με την Αρμενία.

Για το θέμα διαβάστε το σχετικό άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Στις 12 και 13 Ιουλίου 2020 υπήρξαν εχθροπραξίες μεταξύ των δύο χωρών, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραπάχ, που χρονολογείται από το 1991.

Για το θέμα διαβάστε το σχετικό άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



            Οι εικόνες προέρχονται από τον πρωινό βομβαρδισμό και την κινητοποίηση του Αρμενικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου