Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Γιατί δεν πρέπει να δεχτούμε διάλογο με την Τουρκία, πλην της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων

Από το 1975 μέχρι σήμερα, η Τουρκία άλλοτε πιο δυναμικά, άλλοτε πιο ήρεμα, αλλά πάντα μεθοδικά και με σχεδιασμό δεκαετιών, εγείρει ανύπαρκτα θέματα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, με σκοπό να σύρει τις δύο χώρες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κερδίσει κάτι, από αυτά που δεν έχει σήμερα, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.


Τι κάνει η Τουρκία; Αμφισβητεί τα πάντα. Η διαχρονική αμφισβήτηση τυπώνεται στο μυαλό και τη συνείδηση των ισχυρών του πλανήτη. Έτσι, όταν θα έρθει η ώρα των υποχρεωτικών διαπραγματεύσεων, η Τουρκία κάτι θα κερδίσει κυριαρχία, σε έδαφος, θάλασσα και αέρα.

Τι εννοούμε;

Σκεφθείτε πως ζείτε σε μία μονοκατοικία με 4 στέμματα αυλή γύρω γύρω. Ο γείτονας της μιας πλευράς, αρχίζει από το 1975 να υποστηρίζει πως η αυλή σας θα πρέπει να μετατοπιστεί κατά 10 μέτρα πιο μέσα από τα όρια των οικοπέδων.
Όταν εσείς του λέτε πως εδώ χαράχτηκαν τα όρια των οικοπέδων από τους μηχανικούς, εκείνος υποστηρίζει πως έγινε λάθος και θα πρέπει να καθίσετε να τα βρείτε. Υποστηρίζει πως η μέτρηση των οικοπέδων, δεν έπρεπε να έχει γίνει από τις άκρες των οικοπέδων, αλλά από τον τοίχο του σπιτιού του!
Επειδή εσείς θεωρείτε πως αυτά που ακούτε είναι (φυσικά) χαζομάρες, τον αγνοείτε.
Τότε, εκείνος αρχίζει να απλώνει τη μπουγάδα του σε σχοινιά που βρίσκονται πάνω από το δικό σας οικόπεδο. Εσείς του ζητάτε να τα μαζέψει, εκείνος τα μαζεύει, αλλά κάθε μέρα τα ίδια.
Το 1996 ο γείτονάς σας υποστηρίζει πως τα φρούτα από το δέντρο που βρίσκεται 3 μέτρα από τον φράχτη του, θα πρέπει να τα μαζεύει εκείνος, επειδή το δέντρο βρίσκεται εντός των «αμφισβητούμενων» 10 μέτρων από τον φράχτη του. Στέλνει μάλιστα και εργάτες, με συνοδεία μπράβων, για να μαζέψουν τα φρούτα.
Εσείς προσπαθείτε να τους διώξετε, αλλά βλέπετε πως υπάρχει κίνδυνος να πέσει πολύ ξύλο εκατέρωθεν.
Καλείτε τους «φίλους» σας (τους Ευρωπαίους) αλλά αυτοί σας λένε «βρείτε τα», καθώς συνεργάζονται επαγγελματικά με τον γείτονά σας και δεν θέλουν να χαλάσουν τις μπίζνες που κάνουν μαζί του.
Το 2020 ο γείτονάς σας αποφασίζει να φυτέψει 5 δέντρα στο δικό σας οικόπεδο, για να πουλάει τα φρούτα τους. Όταν του λέτε πως αυτό είναι το οικόπεδό σας, σάς λέει πως είναι αμφισβητούμενο τμήμα, στο οποίο έχει δικαιώματα εξαιτίας της κακής οριοθέτησης των συνόρων.
Τελικά, οι φίλοι σας και επαγγελματικοί συνεργάτες του γείτονά σας, σάς αναγκάζουν να καθίσετε στο τραπέζι και να συζητήσετε με τον γείτονα τρόπους αμοιβαίας ικανοποίησης του θέματος.
Είναι βέβαιο πως ο γείτονας θα κερδίσει τα 4 από τα 10 μέτρα που διεκδικούσε και τα δέντρα που φύτεψε και υπάρχουν εκεί. Εσείς θα έχετε χάσει 4 μέτρα από το οικόπεδό σας, το οποίο πληρώσατε όταν το αγοράσατε και πληρώνετε ΕΝΦΙΑ τόσα χρόνια.
Είναι βέβαιο πως μετά από λίγα χρόνια, ο γείτονάς σας θα επανέλθει με παρόμοιες διεκδικήσεις με σκοπό να περιέλθουν στην κυριότητά του και τα υπόλοιπα 6 μέτρα που δεν κατάφερε να σας αποσπάσει με τις «διαπραγματεύσεις» ή μπορεί να προβεί ακόμη και στην βίαιη κατάληψή τους.

Αυτή είναι η Τουρκία.

Θέτει συνεχώς θέματα – διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, με σκοπό να κερδίσει κάτι. Όσο η Ελλάδα και η Κύπρος δεν διεκδικούν τίποτα από την Τουρκία, όσο «συμβιβάζονται» με το (δήθεν) Διεθνές Δίκαιο, το οποίο δεν υπάρχει, καθώς Δίκαιο είναι το Δίκαιο του ισχυρού, όταν θα έρθει η ώρα των υποχρεωτικών διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα χάσει τα 4 από τα 10 αιτήματα που θα έχει θέσει η Τουρκία.

Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να διεκδικεί άμεσα, με επιθετική ρητορική:
- Την αποχώρηση του Τουρκικού στρατού κατοχής από την Κύπρο.
- Την αποχώρηση των εποίκων από την Κύπρο, ώστε η αναλογία πληθυσμού στο νησί να επανέλθει στα επίπεδα του 1974, δηλαδή 82-18 (18% Τουρκοκύπριοι).
- Την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, με αμοιβαία εγκαθίδρυση πρεσβειών στην Άγκυρα και τη Λευκωσία.
- Την διάλυση της Τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου, καθώς αυτή αποτελεί επιθετικό σχηματισμό που στρέφεται κατά των Ελληνικών νησιών.
- Την απομάκρυνση του Τουρκικού στρατού από τα παράλια της Μικράς Ασίας σε απόσταση τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων, ώστε να μην απειλούνται τα Ελληνικά νησιά.
- Την μείωση του αριθμού των Τουρκικών στρατιωτών στην Ανατολική Θράκη, σε αναλογία 1 προς 1 σε σχέση με τους Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο.
- Την αυτονομία της Ίμβρου και της Τενέδου, κατ’ εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, με άμεση επιστροφή των περιουσιών στους Έλληνες που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα νησιά αυτά και άδεια νέας εγκατάστασής τους.
- Μετά την πάροδο 10 ετών από την επιστροφή των περιουσιών και των Ελλήνων στις νήσους Ίμβρο και Τένεδο, δημιουργία δημοψηφίσματος για την επιλογή της χώρας στην οποία θα υπάγονται διοικητικά.
- Επιστροφή των περιουσιών των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και επανεγκατάστασή τους.
- Επιστροφή όλων των Εκκλησιών που βρίσκονται εντός της Τουρκικής επικράτειας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατεδάφιση των μιναρέδων και επαναλειτουργία τους ως Χριστιανικών Ορθόδοξων Εκκλησιών, προεξέχουσας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
- Αναγνώριση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ως Οικουμενικού.
- Άμεση επαναλειτουργία της Εκκλησιαστικής Σχολής της Χάλκης.
- Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων.
- Αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά, καθώς αυτά δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες δημιουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Είναι βέβαιο πως η Ελληνική Διπλωματία μπορεί να συντάξει έναν μακροσκελέστατο κατάλογο με Ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, οι οποίες όσο παράλογες και αν φαίνονται, είναι αυτές που θα εξισορροπήσουν τις Τουρκικές παράλογες διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, όταν θα έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων.

Όταν δεν διεκδικείς τίποτα, χάνεις κι αυτά που έχεις.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου