Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Τουρκία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο: HOAX

Η Τουρκία επενδύει σε νέα ψέματα στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το κύριο επιχείρημα της Τουρκίας εδώ και δεκαετίες είναι πως τα Ελληνικά νησιά επικάθονται στην Τουρκική υφαλοκρηπίδα και γι’ αυτό δεν έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και για τον ίδιο λόγο δεν έχουν δικαίωμα να έχουν ΑΟΖ. Το επιχείρημα αυτό όμως καταρρίπτεται από το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που ρητά αναφέρει πως τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, το αφήγημα των Τούρκων επισήμων περιλαμβάνει και το επιχείρημα ότι η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο και δεν είναι δυνατό να «φυλακίζεται» από τα Ελληνικά μικρά νησιά, τα οποία δεν της επιτρέπουν να έχει θαλάσσιες ζώνες «ανάλογες» με το μέγεθός της και το μήκος της ακτογραμμής της.

Πράγματι, η Τουρκία έχει μεγάλο μήκος ακτογραμμής. Έχει όμως σημαντικά μικρότερο μήκος ακτογραμμής σε σχέση με την Ελλάδα. Τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα στην Αγγλική έκδοση της Wikipedia είναι διαφωτιστικά.

Παγκοσμίως, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση σε μήκος ακτογραμμής, ενώ η Τουρκία στην 18η θέση, με σημαντικά μικρότερο μήκος ακτογραμμής. Σε απόλυτα νούμερα, το μήκος της ακτογραμμής της Τουρκίας είναι το 53,74% του μήκους της ακτογραμμής της Ελλάδας. Σχεδόν τον μισό!!!

Άρα, τα όποια παζάρια, διότι περί παζαριών πρόκειται, δεν ευσταθούν.

Για άλλη μια φορά το Τουρκικό αφήγημα καταρρίπτεται ως FAKE NEWS, ως HOAX, ως ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ως ΨΕΜΑΤΑ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου