Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Macron: η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν δήλωσε πως η Τουρκία δεν συμπεριφέρεται ως συμμαχική χώρα του ΝΑΤΟ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επέκρινε την Τουρκία για την αυτοπροβολή της ως περιφερειακής δύναμης και την αντιπαράθεσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πηγών της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η στρατηγική της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια δεν ήταν η στρατηγική συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Πρόεδρος Μακρόν σε δημοσιογράφους την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξής του από το Παρίσι, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Στις δηλώσεις του ανέφερε τις Τουρκικές επεμβάσεις στη Συρία και τη Λιβύη και την τελευταία διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία ανάγκασε την ΕΕ να απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις, ως απάντηση σε αιτήματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Υπάρχει αυξανόμενος εκνευρισμός για την συμπεριφορά της Τουρκίας» δήλωσε την Παρασκευή και ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell από το Βερολίνο, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ένωσης για το θέμα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της «συνεχώς και παντού».

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως από τα σχόλια στα οποία προβαίνουν οι Τούρκοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων (twitter, facebook, instagram) είναι προφανές πως η προπαγάνδα του καθεστώτος της Τουρκίας έχει καταφέρει να πείσει τους Τούρκους πολίτες πως η Τουρκία έχει δίκιο και πως η «γαλάζια πατρίδα» είναι αυτά που δικαιούται (με κάποιον τρόπο, με κάποιο διεθνές δίκαιο) η μεγάλη Τουρκία, με τον πανίσχυρο στρατό, η οποία δεν μπορεί να έχει έκταση 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ελάχιστη θάλασσα. 

Για τα δίκια τους αυτά, θα πρέπει να αγωνιστούν και να μην τα εγκαταλείψουν στα χέρια της Ελλάδας και της Κύπρου, που στριμώχνουν την Τουρκία και δεν της αφήνουν θάλασσα, πιστεύουν οι Τούρκοι. 

Οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν πως οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν τι λέει το Διεθνές Δίκαιο για τη θάλασσα και τις ΑΟΖ και πως οι Τούρκοι γνωρίζουν την αλήθεια και γι’ αυτό δεν θα αφήσουν κανένα να τους κλέψει τα δίκια τους…

Φυσικά, για τους Τούρκους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, ποτέ δεν υπήρξε εισβολή και κατοχή στην Κύπρο ή την Συρία ή το Ιράκ, καθώς πρόκειται για ειρηνευτικές αποστολές που έχουν σκοπό να σώσουν τους τουρκογενείς κατοίκους της Κύπρου από τις σφαγές των Ελλήνων, ενώ στη Συρία και το Ιράκ γίνονται εκκαθαρίσεις τρομοκρατών (Κούρδων) που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου