Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Η Τουρκία απαγορεύει στην Ελλάδα την επέκταση των χωρικών της υδάτων (video)

Σε μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια δεδομένα, αλλά όχι για την Τουρκική αντίληψη του σύγχρονου πολιτισμού, προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, δήλωσε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli) και πως η Τουρκία δεν επιτρέπει την άσκηση από την Ελλάδα του κυριαρχικού της δικαιώματος.

«Η στάση μας σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο είναι σαφής. Εξάλλου, δεν μας αφορά το ότι η Ελλάδα αυξάνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο πέλαγος. Μπορεί να το κάνει εκεί. Δεν σχετίζεται με εμάς. Αλλά δεν μπορούν να τα αυξήσουν στα 12 μίλια στο Αιγαίο πέλαγος. Η απόφαση που λήφθηκε πριν πολλά χρόνια από το Κοινοβούλιό μας είναι ενεργή και σήμερα. Αποτελεί αιτία πολέμου, ή όπως το λέμε Casus Belli. Πρέπει να πω καθαρά πως δε επιτρέπουμε στην Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 12 μίλια» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αυτή είναι η Τουρκία του 21 αιώνα. Ομιλεί με όρους 15 αιώνα. Απειλεί σαν το νταή της γειτονιάς. Τραμπουκίζει και απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, μια χώρα μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επειδή αποφάσισε να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη κάτοχοι Ελληνικών διαβατηρίων που φοβούνται την Τουρκία, που θεωρούν πως δεν θα πρέπει η Ελλάδα να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, για να μην μας κάνει πόλεμο η Τουρκία. Θα πρέπει όλοι αυτοί οι δειλοί να καταλάβουν πως ΑΝ θέλουν ειρήνη με την Τουρκία, τότε θα πρέπει να ετοιμάζονται για πόλεμο. Μόνο αν η Ελλάδα διαθέτει σύγχρονο και πανίσχυρο στρατιωτικό εξοπλισμό στην θάλασσα, τον αέρα και την ξηρά, μόνο τότε θα μπορέσει να ασκήσει τα δικαιώματά της και η Τουρκία θα παραμείνει ο φωνακλάς της περιοχής. Διαφορετικά…

Δείτε το video με τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ΕΔΩ.

 

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου