Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Γιατί τα γυρνάει ο Υπουργός για τα 40 μαχητικά ως το 2025;

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά, έκανε λόγο για παρανόηση στο θέμα των 40 νέων μαχητικών που θα αποκτήσει η Ελλάδα ως το 2025.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «παρανόηση» που δημιουργήθηκε εχθές σχετικά με τα όσα ανέφερε και παρουσιάστηκε πως «παίρνουμε 40 σύγχρονα μαχητικά μέχρι το 2025» λέγοντας πως «δεν είπα ακριβώς αυτό χθες. Είπα ότι στα πλαίσια τόσο της ισχύουσας όσο και της υπό έγκριση δομής δυνάμεων, προβλέπεται μεταξύ άλλων και η πρόσθεση 40 καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτής της προβλεπόμενης πρόσθεσης εντάσσεται και αυτή η προμήθεια των 18 Rafale. Δεν έχουμε συμφωνήσει, όμως, με καμία χώρα, με καμία εταιρεία, να αποκτήσουμε 40 καινούργια μαχητικά αεροσκάφη» και πρόσθεσε πως κάνει αυτή την αποσαφήνιση για να μην υπάρχουν «παράπονα από το Πολεμικό Ναυτικό. Διότι οι μεγάλες αποφάσεις μέχρι τώρα αφορούν ως επί το πλείστον την Πολεμική Αεροπορία. Οι μεγάλες αποφάσεις, όμως, που θα κληθούμε να λάβουμε μέσα στο τρέχον έτος, θα αφορούν τη βασική προμήθεια των τεσσάρων κυρίων μονάδων επιφανείας, μονάδων κρούσης, των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, ασφαλώς και τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων MEKO. Φυσικά έπεται συνέχεια, αφού ανάγκες υπάρχουν και στο Πολεμικό Ναυτικό και άλλες στην Πολεμική Αεροπορία, ασφαλώς και στο Στρατό Ξηράς και εντάσσονται, όπως σας είπα, στον ευρύτερο σχεδιασμό μας».

Γιατί αλλάζει την ομιλία του σήμερα ο κ. Παναγιωτόπουλος;
Ποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε;
Μήπως δεν χρειάζεται η Ελλάδα 40 Rafale μέχρι το 2025;
Τι είδους λογική είναι αυτή, για ... παράπονα από το Πολεμικό Ναυτικό;
Η Εθνική Άμυνα με λογική νηπιαγωγείου;
Κρίμα…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



2 σχόλια:

  1. Υποθετω οτι αρχικα υπηρξε λιγο βιαστικος. Οπωσδηποτε χρειαζονται τα 40 αεροσκαφη πρεπει ωστοσο να μην παραληφθει το ΠΑ στην ενισχυση του. Ειναι θεμα διαχειρισης των υφισταμενων κονδυλιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή