Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Η Γερμανία προτίθεται να απελαύνει μετανάστες με εγκληματικές καταδίκες

Μετά από 8 χρόνια η Γερμανία αποφάσισε να άρει την απαγόρευση απέλασης μεταναστών από τη Συρία που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα.


Η Διεθνής Αμνηστία θεωρεί ακόμη τη Συρία μη ασφαλή χώρα, παρόλο που οι κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν το 70% της χώρας και το Ισλαμικό Κράτος έχει περιοριστεί σε πολύ μικρούς θύλακες. Το μόνο σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας προέρχεται από τις Τουρκοκρατούμενες περιοχές της Βόρειας Συρίας, που ο κυβερνητικός στρατός επιχειρεί να απελευθερώσει.

Μετά την σύσκεψη των  Υπουργών Εσωτερικών των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, αποφασίστηκε ότι όποιος μετανάστης έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα ή θεωρείται επικίνδυνος να βλάψει την Γερμανία, θα απελαύνεται. Σήμερα υπάρχουν 90 ισλαμιστές με καταγωγή από τη Συρία που θεωρούνται επικίνδυνοι, αναφέρεται σε δημοσίευμα της DW.

Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως από τη νέα νομοθεσία θα επηρεαστούν μόνο λίγοι Σύριοι, αλλά η τοπική Συριακή κοινότητα της Γερμανίας εκφράζει τον φόβο πως θα επηρεαστούν πολλοί, με αποτέλεσμα να διεξάγονται μικρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία έχει αρχίσει τις απελάσεις και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα το 2016 απελάθηκαν 67 άτομα, το 2017 απελάθηκαν 121 άτομα, το 2018 απελάθηκαν 283 άτομα και το 2019 απελάθηκαν 361 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια οι Γερμανικές Αρχές συνέλαβαν αρκετούς μετανάστες που σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες και ως εκ τούτου αποτελούν κίνδυνο για την Γερμανική κοινωνία. Όμως οι Γερμανικές Αρχές δεν κατάφεραν να αποτρέψουν όλους τους βομβιστές. Το 2016 ένας Σύριος που δεν έλαβε άσυλο προχώρησε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε μουσικό φεστιβάλ στην πόλη Ansbach. Τον Οκτώβριο του 2020 ένας 20χρονος Σύριος με ισλαμιστικό υπόβαθρο, μαχαίρωσε και σκότωσε ένα άτομο, ενώ τραυμάτισε ένα δεύτερο στην Δρέσδη.

«Εάν υπάρχουν πληροφορίες πως κάποιος είναι ριζοσπαστικοποιημένος και έχει σκοπό να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχουμε σκοπό να περιμένουμε πρώτα να το πράξει και μετά να τον απελάσουμε. Θέλουμε να το κάνουμε πριν δράσει ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας
» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού κυβερνόντος κόμματος.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου