Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Είναι ο Τζο Μπάιντεν «άχρηστος» ή «ανίκανος» σε θέματα εξωτερικής πολιτικής;

Μια περίεργη δήλωση συμπεριλήφθηκε στο ντοκιμαντέρ του CNN για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.


Στο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην Ελλάδα εχθές το βράδυ (21-1-2021) από τον ΣΚΑΪ, παρουσιάστηκε η πολιτική και ιδιωτική πορεία του Τζο Μπάιντεν ως την Προεδρία της Αμερικής.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία για το πως χειρίστηκε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής που του ανέθεσε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα όταν ήταν αντιπρόεδρός του.

Ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον είχε το απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Ρόμπερτ Γκέιτς, που διατέλεσε αρχηγός της CIA και Υπουργός Άμυνας (2006 - 2011) επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, αλλά και επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, που σημαίνει πως και οι Ρεπουμπλικανοί (Μπους) και οι Δημοκρατικοί (Ομπάμα) τον θεώρησαν άξιο και ικανό για να διαχειριστεί το νευραλγικό Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

«Νομίζω πως έκανε λάθος σχεδόν σε κάθε σημαντικό θέμα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας τις τελευταίας τέσσερεις δεκαετίες» έγραψε στα απομνημονεύματά του ο Robert Gates αναφερόμενος στον Joe Biden.

Ας ελπίσουμε πως ο Τζο Μπάιντεν δεν θα συνεχίσει να κάνει λάθη στα σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και κατά την τετραετία που θα είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς τα λάθη αυτά μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη, μεταξύ αυτών και των Ελλήνων.

Ειλικρινά, ελπίζουμε να μην αποδειχθούν και προφητικά τα λόγια του Ρόμπερτ Γκέιτς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου