Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Πρόσκληση σε διάλογο από τον Τσαβούσογλου με το Barbaros να κάνει έρευνες

Μπορεί το Oruc Reis να βρίσκεται 5 ναυτικά μίλια από την Αττάλεια, το Barbaros όμως διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σε μια περίεργη κίνηση εντυπωσιασμού προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσκαλώντας μέσω συνέντευξης την Ελλάδα σε νέο γύρο διερευνητικών επαφών, αλλά με το ερευνητικό πλοίο Brabaros να διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ως Τουρκία, θέλουμε να προβούμε σε επίσημη πρόσκληση. Από σήμερα, καλούμε την Ελλάδα να ξεκινήσει τις διερευνητικές συνομιλίες, με την πρώτη συνάντηση να γίνεται εντός Ιανουαρίου. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον δικαιολογία» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το περίεργο είναι πως η απάντηση της Αθήνας είναι πως είναι έτοιμη για διάλογο «στη βάση του Διεθνούς Δικαίου με αντικείμενο την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας» αντί να απαντήσει πως με το Barbaros στην Ανατολική Μεσόγειο, τι διάλογος μπορεί να γίνει;

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία από το Marine Traffic το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros κινείται σε περιοχή που δεν θα έπρεπε. Από την κυκλική πορεία που ακολουθεί εδώ και τρεις ημέρες, εξάγεται το συμπέρασμα πως διεξάγει έρευνες.

Για ποιο λόγο τηρείται σιγή ισχύος από όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδος για τις κινήσεις του Barbaros; Μόνο το Oruc Reis αμφισβητούσε τα Ελληνικά και Κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου