Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Το Twitter λογόκρινε το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ισπανίας

Η μεγάλη αξία που έχει δοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από τα κόμματα της Ευρώπης, που χρησιμοποιούν κυρίως το twitter για να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους, έχει γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς το twitter νομίζει πως μπορεί να λογοκρίνει τα κόμματα.


Μετά την λογοκρισία του Αμερικανού (πρώην) Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το Ισπανικό κόμμα VOX που είναι το τρίτο μεγαλύτερο στην Ισπανική Βουλή, που έλαβε στις εκλογές του 2019 το 15,08% των ψήφων και κατέλαβε 52 από τις 350 έδρες, λογοκρίθηκε από το twitter για «παραβίαση των κανόνων».

Στο κοινωνικό μέσο δεν άρεσαν οι δημοσιεύσεις του Ισπανικού κόμματος και γι’ αυτό έκλεισε ο λογαριασμός του κόμματος. Οι δημοσιεύσεις αφορούσαν την εκστρατεία κατά της Ισλαμοποίησης.

Στον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο twitter είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις που αφορούσαν εγκλήματα στα Κανάρια νησιά και την Καταλονία και το ότι η πλειοψηφία των εγκλημάτων αφορούσε μετανάστες.

«Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από το Μαγκρέμπ (σ.σ. βορειοδυτική Αφρική). Στην Καταλονία υπάρχει αφωνία και συνενοχή για το εισαγόμενο έγκλημα. Μόνο το VOX έχει απομείνει» είχε δημοσιευτεί στον λογαριασμό του κόμματος στο twitter.

Ο επικεφαλής του κόμματος Santiago Abascal, μίλησε για την λογοκρισία στο twitter λέγοντας ότι «σφετερίζεται τους θεσμούς των Δημοκρατικών χωρών, περιορίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους» και πρόσθεσε: «επιτίθενται στην Ελευθερία και την Δημοκρατία λογοκρίνοντας τους αντιπροσώπους εκατομμυρίων Ισπανών».

Ο Santiago Abascal είπε ότι το VOX θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία κατά του twitter, οι ενέργειες του οποίου είναι «ολοκληρωτικές» κατηγορώντας την εταιρεία ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις επερχόμενες εκλογές στην Καταλονία.

«Σήμερα το twitter παίζει το παιχνίδι των νταήδων. Ενώ κάποιοι κυριολεκτικά μας πετροβολούν, άλλοι μας δαιμονοποιούν, άλλοι χειραγωγούν (τον λαό), το twitter μας κλείνει το στόμα για να μην αμυνόμαστε» είπε ο Santiago Abascal.

Το VOX είχε αναρτήσει μηνύματα στο twitter που αφορούσαν τα Κανάρια νησιά, στα οποία έφτασαν μέσα στον περασμένο Νοέμβριο περισσότεροι από 8000 μετανάστες.

Το VOX έχει μιλήσει κατά της λογοκρισίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) και παλαιότερα. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ivan Espinosa είχε δηλώσει ότι η λογοκρισία των ΜΚΔ στην Ισπανία είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στις ΗΠΑ. Ο Ivan Espinosa πρόσθεσε ότι μέλη του κόμματος λαμβάνουν προειδοποιήσεις από ΜΚΔ που ανήκουν στο Facebook, όπως το Instagram, για ανάρτηση προσωπικών οικογενειακών φωτογραφιών, οι οποίες μαρκάρονται ως φωτογραφίες με «ευαίσθητο περιεχόμενο».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το Breitbart

Διαβάστε επίσης:
Η αντιδημοκρατική λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου