Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Σκληρές μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Μπορεί το Ισλαμικό Κράτος να έχει γενικά ηττηθεί, δεν έχει όμως εξαλειφθεί.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την Κυριακή και την Δευτέρα σημειώθηκαν εκτεταμένες μάχες μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των Κυβερνητικών Συριακών Δυνάμεων.

Οι μάχες σημειώθηκαν κυρίως στην έρημο Mayadeen, στην προσπάθεια των κυβερνητικών δυνάμεων να ασφαλίσουν την περιοχή από το Ισλαμικό Κράτος, μετά από την ενέδρα της Κυριακής, όπου έχασαν την ζωή τους 5 στρατιώτες του Συριακού στρατού, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 10.

Το πυροβολικό της Συρίας βομβάρδισε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, επικουρούμενο από την Ρωσική αεροπορία η οποία προχώρησε σε τουλάχιστον 130 βομβαρδισμούς στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο τρίγωνο Ράκα – Χαλέπι – Χάμα και στον δρόμο Χομς – Ντέιρ Εζόρ.

Στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές από το Καμπατζέμπ ως την Αλ-Σουάλα, δυτικά της Ντέιρ Εζόρ μέχρι την Αλ-Σούκνα, μαζί με τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πολέμησαν και Παλαιστινιακές, ενώ στην περιοχή καταγράφηκαν πτήσεις drone.

Η επιχείρηση του Συριακού στρατού με την βοήθεια της Ρωσικής αεροπορίας για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχει περάσει στην δεύτερη εβδομάδα, αποδεικνύοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ακόμη ζωντανό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου