Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Υπ.Εξ. Λιβύης: Δεν θα επιτρέψουμε ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα

Η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης ήταν κατηγορηματική και απόλυτη για το θέμα των ξένων μισθοφόρων και των βάσεων στη χώρα, με αποτέλεσμα να σπεύδει άμεσα στη Λιβύη υψηλότατη αποστολή Υπουργών.


Συγκεκριμένα, η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla Al-Mangoush κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό της είπε ότι η Λιβύη δεν θα συνεχίσει να αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή και δεν θα φιλοξενήσει ξένες δυνάμεις στο έδαφός της.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις η Τουρκία αποφάσισε να στείλει στη Λιβύη μεγάλη αντιπροσωπεία Υπουργών και στελεχών, προφανώς για διαβουλεύσεις, που θα αποτελείται από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον επικεφαλής της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, τον επιτελάρχη Γιασάρ Γκιουλέρ, τον επικεφαλής επικοινωνίας της Προεδρίας Φερετίν Αλτούν και τον εκπρόσωπο Τύπου της Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. Ο μόνος που λείπει είναι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Προφανώς όλοι αυτοί επισκέπτονται την Λιβύη για να ασκήσουν πιέσεις σε θέματα στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Λιβύη, αλλά και ανάληψης συμβολαίων Τουρκικών εταιρειών. Η επίσκεψη στη Λιβύη θα γίνει μία ημέρα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ώστε ο Ερντογάν να ξέρει ποια διαπραγματευτικά χαρτιά θα έχει στα χέρια του ενόψει των συναντήσεων που θα έχει κυρίως με τον Τζο Μπάιντεν και τον Εμμάνουελ Μακρόν και δευτερευόντως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα Libya Review και Libya Observer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου