Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Αμερικανική έκθεση: ο covid-19 πιθανότατα διέφυγε από Κινεζικό εργαστήριο

Έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Εργαστηρίου καταλήγει ότι είναι πιθανό ο covid-19 ξέφυγε από Κινεζικό εργαστήριο της Wuhan και χρίζει περαιτέρω έρευνας.


Αυτά αναφέρονται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η έκθεση έγινε τον Μάιο του 2020 από το Lawrence Livermore National Laboratory της Καλιφόρνια και ζητήθηκε από το State Department για να ανακαλυφθεί η πηγή της πανδημίας κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Την έκθεση βρήκαν πολύ ενδιαφέρουσα μέλη του Κογκρέσου τώρα που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε τις μυστικές υπηρεσίες να του αναφέρουν εντός 90 ημερών για το πως εμφανίστηκε ο ιός, αναφέρεται σε άρθρο της Wall Street Journal.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι έχουν επικεντρωθεί σε δύο σενάρια: από επαφή ανθρώπου με ζώο και από εργαστηριακό ατύχημα.

Άνθρωποι που είναι καλά πληροφορημένοι, υποστηρίζουν ότι η έκθεση ετοιμάστηκε από το τμήμα Ζ του εργαστηρίου της Καλιφόρνια, που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών. Το Αμερικανικό εργαστήριο διαθέτει ειδικούς σε θέματα βιολογικών παραγόντων.

Πριν λίγες ημέρες, η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail με μακροσκελέστατο άρθρο της που βασιζόταν στις ανακαλύψεις δύο Ευρωπαίων επιστημόνων υποστήριζε πως ο covid-19 προέρχεται από εργαστήριο της Wuhan το οποίο χρηματοδοτούσαν και οι ΗΠΑ διά του Δρ. Φάουτσι, για να πραγματοποιούνται πειράματα σε ιούς που είναι απαγορευμένα στις Δυτικές χώρες λόγω της επικινδυνότητάς τους.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου