Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Πούτιν ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι

Παρά την προπαγάνδα των Αμερικανών και των υποτακτικών τους που θεωρούν τη Ρωσία μπαμπούλα, ο Ουκρανός Πρόεδρος ζήτησε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση και διασπορά ειδήσεων για επικείμενη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς έτσι τρομοκρατείται ο πλανήτης και αποσταθεροποιείται η Ουκρανική οικονομία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με οποιονδήποτε τρόπο.

«Επιθυμώ να έχω μια τέτοια συνάντηση. Δεν φοβάμαι καμία μορφή, διμερή (με τον Ρώσο πρόεδρο) ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι έτοιμος. Εννοώ ότι πρέπει να είναι σοβαρή συζήτηση. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αξία της ανθρώπινης ζωής και γι' αυτό πρόκειται. Υποστηρίζω τον σοβαρό διάλογο» είπε σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι Ukraine-24.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα ήταν ευπρόσδεκτος στη Ρωσία για να συζητήσει την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων και ανέφερε τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη ή το Σότσι ως πιθανούς χώρους για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο Προέδρων.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πρόσθεσε ότι εάν ο Ουκρανός ηγέτης επιθυμεί να μιλήσει για το Ντονμπάς, θα πρέπει να απευθυνθεί στην Ομάδα Επαφής για το σχετικό θέμα.

Σε απάντηση, ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι εξέφρασε την έκπληξή του, για την αναφορά του Σότσι ως πιθανή τοποθεσία.

«Τι νόημα έχει να με καλέσεις στο Σότσι; Για να κάνω σκι; Τι είναι αυτά που λέμε; Σοβαρά πράγματα. Εντάξει, ας βρεθούμε στην Οδησσό και ας κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα. Μιλάω για σοβαρό διάλογο. Εμείς έχουμε πολλές προκλήσεις και πολλά ζητήματα. Ας μη χειριστούμε όλα τα θέματα. Ας πάρουμε ένα. Οποιοδήποτε. Την ανταλλαγή κρατούμενων προσώπων, για παράδειγμα» είπε ο Ζελένσκι.

Γιατί όμως ο Ουκρανός Πρόεδρος αρνείται να πάει στο Σότσι; Στην συγκεκριμένη πόλη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δεχτεί πολλούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων των Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ας ελπίσουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική από όλες τις πλευρές. Οι Ρώσοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα με το να εισβάλλουν στην Ουκρανία. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση των Ρώσων που ζουν στην Ανατολική κυρίως Ουκρανία.

Οι Δυτικοί, θα πρέπει να αντιληφθούν τις ανησυχίες της Ρωσίας για την επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορά τους. Όπως οι ΗΠΑ απάντησαν με οργή, πως δεν θα γίνει ανεκτή η παρουσία Ρωσικών στρατευμάτων και όπλων στην Κούβα, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τις άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα CNN και TASS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου