Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Τουρκική παραδοχή: δεν αποτρέπουμε την παράνομη μετανάστευση

Μόνο ως παραδοχή της μη τήρησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση των Τουρκικών αρχών για «διάσωση» 15.000 παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο μετά από Ελληνική αποτροπή εισόδου τους στην ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu το περασμένο έτος η Τουρκική Ακτοφυλακή «διέσωσε» 15.174 παράνομους μετανάστες που «απωθήθηκαν» από τις Ελληνικές θαλάσσιες δυνάμεις ασφαλείας.

Από αυτούς, οι 6.595 παράνομοι μετανάστες «διασώθηκαν» στην Σμύρνη, 2.945 στη Μούγλα, 2.909 στο Αϊδίνιο, 1.570 στα Δαρδανέλια (Τσανάκκαλε), 1.126 στο Μπαλίκεσιρ και 29 στην Αττάλεια.

Το Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι στο Αιγαίο βρέθηκαν και οι σωροί 15 παράνομων μεταναστών.

Το οξύμωρο στο δημοσίευμα είναι πως με ασύστολα ψέματα και συκοφαντίες, γίνεται προσπάθεια να κατηγορηθεί η Ελλάδα για παράνομες και βίαιες απωθήσεις των παράνομων μεταναστών, που έχοντας αναχωρήσει από τις ακτές της Τουρκίας προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα σε Ευρωπαϊκό έδαφος, την Ελλάδα.

«Παράτυποι μετανάστες, που εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω εμφυλίου πολέμου και αναταραχής, ξεκινούν ένα ταξίδι ελπίδας για να αποκτήσουν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με κακομεταχείριση από τις Ελληνικές δυνάμεις στη θάλασσα.
Οι Ελληνικές δυνάμεις κατάσχουν τις περιουσίες των μεταναστών και στη συνέχεια τους σπρώχνουν πίσω στα Τουρκικά χωρικά ύδατα, διαλύοντας τις λαστιχένιες βάρκες, τις σωσίβιες σχεδίες ή τις μηχανές τους.
Ομάδες διοίκησης της Τουρκικής ακτοφυλακής διασώζουν παράτυπους μετανάστες που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον θάνατο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα του Τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, που έχει μεταβληθεί σε πρακτορείο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Αυτό που δεν αναφέρεται στο Τουρκικό δημοσίευμα είναι ο τόπος αναχώρησης των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, που είναι οι ακτές της Τουρκίας.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν κάνουν την δουλειά τους και δεν αποτρέπουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη, ως οφείλουν, σύμφωνα με την υπογραφείσα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία η Τουρκία λαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ.

Διαβάστε σχετικά στα άρθρα του CosmoStatus ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.


Διαβάστε επίσης:

Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να πάρει πίσω μετανάστες από την Ελλάδα

Τουρκικά μαθήματα μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου