Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Η Γαλλική Βουλή αναγνωρίζει τη «γενοκτονία» των Ουιγούρων Μουσουλμάνων από την Κίνα

Η Κάτω Βουλή του Γαλλικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα ψήφισμα στο οποίο καταγγέλλεται η «γενοκτονία» από την Κίνα κατά του πληθυσμού των Ουιγούρων, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, της επαρχίας Xinjiang.

Το μη δεσμευτικό ψήφισμα, που έφεραν προς ψήφιση οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης και υποστηρίχθηκε από το κόμμα του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι η Εθνοσυνέλευση «αναγνωρίζει επίσημα τη βία που ασκεί η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κατά των Ουιγούρων ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Arabiya.

Με το ψήφισμα καλείται η Γαλλική κυβέρνηση να λάβει «τα αναγκαία μέτρα εντός της διεθνούς κοινότητας και στην εξωτερική της πολιτική έναντι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας» για να σταματήσουν οι ενέργειες του Πεκίνου.

«Η Κίνα είναι μια μεγάλη δύναμη. Αγαπάμε τους Κινέζους. Αλλά αρνούμαστε να υποταχθούμε στην προπαγάνδα ενός καθεστώτος που στηρίζεται στη δειλία μας και τη φιλαργυρία μας, για να διαπράξουμε γενοκτονία σε κοινή θέα» δήλωσε ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Olivier Faure.

Ουιγούροι που δραπέτευσαν από τα στρατόπεδα αναμόρφωσης του χαρακτήρα τους και απόκτησης επαγγελματικών προσόντων, διηγήθηκαν στο Γαλλικό κοινοβούλιο τις συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα, όπου άνδρες και γυναίκες δεν μπορούσαν να ξαπλώσουν στα κελιά, ενώ γίνονταν βιασμοί και βασανιστήρια, καθώς και αναγκαστικές μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Η Κίνα αρνείται τις κατηγορίες για γενοκτονία στην επαρχία Σινγιάνγκ και κατηγορεί τους Ουιγούρους που καταγγέλλουν τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ως ψεύτες.

Το Πεκίνο έχει απορρίψει επανειλημμένα αιτήματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να επισκεφθεί την περιοχή για έρευνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε πολλούς Κινέζους πολιτικούς και στελέχη εταιρειών για τη μεταχείριση των Ουιγούρων, καθώς και διπλωματικό μποϊκοτάζ στους επερχόμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η περιοχή της Δυτικής Κίνας που ζουν περίπου 10 εκατομμύρια Ουιγούροι μουσουλμάνοι, θεωρείται η πατρίδα των Τούρκων. Η σημαία των Ουιγούρων είναι η Τουρκική σημαία αλλά σε χρώμα τιρκουάζ, που είναι το παραδοσιακό / εθνικό χρώμα των Τούρκων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Η Κίνα στέλνει τους Ουιγούρους (που πέρασαν από πρόγραμμα εκπαίδευσης) να εργαστούν σε εργοστάσια

Φόβοι για απελάσεις Ουιγούρων από την Τουρκία στη Κίνα

Κρίση στις σχέσεις Τουρκίας – Κίνας εξαιτίας των Ουιγούρων

Η Τουρκία υποκινεί τους μουσουλμάνους Ουιγούρους σε τζιχάντ στην Κίνα

Αυξάνεται ο έλεγχος στους Ουιγούρους Μουσουλμάνους της Κίνας

Στρατόπεδα «επανεκπαίδευσης» Ουιγούρων στην Κίνα

Επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας – Κίνας με ταξιδιωτική οδηγία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου